segregacja śmieci
- kangaas
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Z tą sprawiedliwością nie do końca tak jest. U mnie opłatę liczą od metrażu mieszkania a tak się składa, że aktualnie mieszkam sama w dużym mieszkaniu więc płacę za wywóz śmieci prawie tyle co za zakup produktów, które były opakowane w te śmieci (czyli opakowania produktów).jasmin napisał: Teraz jest sprawiedliwie dla wszystkich, każdy płaci i już nie opłaca się wywozić do lasu.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- jasmin
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
- Otrzymane podziękowania: 8
kangaas napisał:
Z tą sprawiedliwością nie do końca tak jest. U mnie opłatę liczą od metrażu mieszkania a tak się składa, że aktualnie mieszkam sama w dużym mieszkaniu więc płacę za wywóz śmieci prawie tyle co za zakup produktów, które były opakowane w te śmieci (czyli opakowania produktów).jasmin napisał: Teraz jest sprawiedliwie dla wszystkich, każdy płaci i już nie opłaca się wywozić do lasu.
Zgadza się, opłaty nie są sprawiedliwe.
U mnie liczą od osoby w domu, tak się składa, że jedno z moich dzieci nie mieszka z nami ale jest zameldowana na stałe no i musimy opłacać.
Nikogo to nie obchodzi, że tutaj nie mieszka.
Z tą sprawiedliwością chodziło mi o to , że wszyscy muszą płacić a ci co wywozili do lasu też płacą a dodatkowo ryzykują, że zostaną złapani.
Była u nas taka sytuacja, że w następnej miejscowości jakiś czas temu prawie wszyscy wywozili do lasu , zrobili sobie dzikie wysypisko a w końcu jeden wywiózł jakieś podarte dokumenty no i złapali winowajcę.
Doszli po nazwisku i nie było tłumaczenia, facet zapłacił karę za wszystkich i jeszcze musiał wszystko uprzatnąć..
" Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada a nikt nie wie, że mu brakuje."
> Benjamin Franklin
- Leon Ardo
- Wylogowany
- New Member
-
- Otrzymane podziękowania: 0
youtube.com/watch?v=uu4mUmk5x58
Więcej na stronie
szuflandia.info/kosze_na_smieci
- krycha
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- nata
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
- Otrzymane podziękowania: 10
- Susanah
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 4
krycha napisał: Jasmin, na czystość lasów przyjdzie nam jeszcze poczekać, bo to wymaga zmiany mentalności całej generacji. A może nawet nie jednej generacji,bo dzieci już nabrały złych nawyków. I tu jest pole do działania dla szkoły.
Nie można wszystkiego zostawiać szkole. To rodzice są głównie odpowiedzialni za nawyki dzieci. I to oni muszą dawać pozytywny przykład dzieciom.
- babinka
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 1