× Przepisy kulinarne

Zioła w kuchni

Więcej
4 lata 3 miesiąc temu #50370 przez martakos
Replied by martakos on topic Zioła w kuchni

Tamara napisał: Jeżeli chodzi o pieprz, to Pieprz czarny z Wietnamu ten mielony z Knorra - najlepiej mi się sprawdza i jest bardzo aromatyczny. Ma kolendrę "swoją" jeszcze nie trafiłam. :)

Jeśli używasz przypraw Knorra to rozejrzyj się za pieprzem młotkowanym z kolendrą. Ja kiedyś na taki trafiłam właśnie od Knorra. I tak mi przypasował, że teraz sama młotkuję w moździerzu, bo świeżo młotkowany zachowuje więcej aromatu. A tłucze się migiem.:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Mordima
  • Gość
  • Gość
4 lata 2 miesiąc temu - 4 lata 2 miesiąc temu #50712 przez Mordima
Replied by Mordima on topic Zioła
Tu masz świetne donice do ziół xxx
Sama z nich osobiście korzystam i am wysadzoną bazylię, majeranek, tymianek, estragon i od czasu do czasu dorzucam coś nowego :)
I polecam zakupić donjczki samonawadniające, ja nie miałam czasu podlewać zbyt często ziół i szybko mi usychały, teraz nie mam tego problemu, a pachnie w kuchni cudownie :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #50762 przez Hannaa
Replied by Hannaa on topic Zioła w kuchni
Zioła też wymagają zimowego spoczynku więc źle znoszą zimową uprawę na parapecie kuchennym. Lepiej jesienią wysadzić je w ogrodzie i dopiero na wiosnę pędzić. A w zimie pozostają przyprawy mrożone lub suszone.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu - 4 lata 2 miesiąc temu #50877 przez jolanta85
Replied by jolanta85 on topic Zioła
Też polecam doniczki samonawadniające! Szczególnie z tej strony [...] Super rozwiązanie, a do tego są lekkie i w każdej chwili można przestawić. Poza tym świetnie wyglądają ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena