× Przepisy kulinarne

Zioła w kuchni

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #49616 przez ksenia
Replied by ksenia on topic Zioła w kuchni
Ale nie wszystkie zioła tak można rozsadzać, bo nie rozrosną się. Ale szczypiorek, pietruszka naciowa, mięta jak najbardziej. Kiedyś z jednej doniczki szczypiorku dorobiłam się 10 całkiem dużych kęp.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 5 miesiąc temu #49669 przez martakos
Replied by martakos on topic Zioła w kuchni

ksenia napisał: Ale nie wszystkie zioła tak można rozsadzać, bo nie rozrosną się.

A jak to poznać po roślinie w doniczce? Sprzedawcy na ogół tego nie wiedzą.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 5 miesiąc temu #49732 przez ksenia
Replied by ksenia on topic Zioła w kuchni
Pomerdaj trochę palcem w doniczce i będziesz widziała czy to jest jedna roślina czy jest ich więcej.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 4 miesiąc temu #50276 przez barba
Replied by barba on topic Zioła w kuchni
Jakoś nie potrafię utrzymać w dobrym stanie świeżych ziół, szybko mi padają, zapominam je podlewać i szybko są do wywalenia, stawiam na suszone zioła, zawsze mam ich pełno w domu :), macie jakieś swoje ulubione? U mnie zawsze musi być oregano, bazylia, chili, moim ostatnim odkryciem jest suszona cebulka z knorra, pachnie obłędnie, do sosów, zapiekanek ekstra

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 4 miesiąc temu #50303 przez martakos
Replied by martakos on topic Zioła w kuchni
Mój hit to młotkowany czarny pieprz z kolendrą. Pasuje do wszelkich pieczeni i ryb. Suszonej cebulki nie próbowałam, ale chyba lepsza świeża podsmażana.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 4 miesiąc temu #50334 przez felicja
Replied by felicja on topic Zioła w kuchni
Pieprz z kolendrą super do ryby, zwłaszcza świeżo młotkowany. Tylko mój kot kręci nosem na taką rybkę.:laugh:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 3 miesiąc temu #50368 przez Tamara
Replied by Tamara on topic Zioła w kuchni
Jeżeli chodzi o pieprz, to Pieprz czarny z Wietnamu ten mielony z Knorra - najlepiej mi się sprawdza i jest bardzo aromatyczny. Ma kolendrę "swoją" jeszcze nie trafiłam. :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena