× Przepisy kulinarne

Co z brukselki?

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #48628 przez pauladra
Co z brukselki? was created by pauladra
Macie pomysły jak przyrządzać brukselkę? Ja zwykle gotuję na parze i do tego zrumieniona bułka tarta, ale wszystkim już się nudzi. A zdrowa i trzeba ją jeść, tylko jak?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #48637 przez matylda
Replied by matylda on topic Co z brukselki?
Brukselka solo mi za bardzo nie podchodzi. Ale w bukiecie warzyw już może być. I z takich warzyw robię zupę albo podduszam na patelni i jest jarzyna do mięsa. Może też być jako dodatek do sałatki na ciepło np z ryżem czy makaronem.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #48671 przez sylwia
Replied by sylwia on topic Co z brukselki?
Ja też nie przepadam za samą brukselką, a raczej moja wątroba jej nie lubi. Ale jako dodatek do innych warzyw na jarzynkę może być.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #48674 przez adelka2
Replied by adelka2 on topic Co z brukselki?
upieczona w piekarniku jest pycha!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #48676 przez pauladra
Replied by pauladra on topic Co z brukselki?
Pieczona brukselka? Jesteś pewna?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #48683 przez sylwia
Replied by sylwia on topic Co z brukselki?
A dlaczego nie pieczona? Jak ktoś lubi brukselkę to taka pieczona może być jeszcze lepsza. Zastanawiam się teraz czym przyprawić brukselkę, by była lepiej strawna dla wątroby. Macie jakiś pomysł?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #48736 przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic Co z brukselki?
Majeranek, koperek, kminek, zioła prowansalskie czy imbir pomogą zniwelować wzdęcia, a szczypta cynamonu lub gałki muszkatołowej dodane do wrzątku podczas gotowania zneutralizują zbyt wyrazisty smak i aromat.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena