× Przepisy kulinarne

Co z cukini i kabaczków?

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #36206 przez martakos
Co z cukini i kabaczków? was created by martakos
Jak w temacie. Macie jakieś ciekawe pomysły na zagospodarowanie tych warzyw. Zwłaszcza z kabaczkami przesadziłam i chyba będę musiała je wyrzucać, jeśli nie poratujecie mnie jakimś oryginalnym przepisem. :huh:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #36212 przez lenka
Replied by lenka on topic Co z cukini i kabaczków?
Marta, kabaczki można długo przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu. Moi rodzice trzymają w piwniczce nawet do wiosny. :) Z cukiniami gorzej, u mnie idzie najwięcej cukini na sos pomidorowo-paprykowo-cukiniowy do spaghetti. Można go zamrażać albo konserwować w słoikach.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #36219 przez martakos
Replied by martakos on topic Co z cukini i kabaczków?
Niestety u mnie nie da się przetrzymac takich rzeczy, bo szybko psuja się. Chyba moja piwnica nie jest wystarczająco sucha. :(

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu - 7 lata 2 miesiąc temu #36222 przez jagna
Replied by jagna on topic Co z cukini i kabaczków?
Jeśli masz miejsce w zamrażarce to kabaczka możesz obrać, pokroić w kostkę i partiami zamrozić. A potem dorzucasz taka paczkę do gotowanej zupy i przecierasz i masz zdrowe zagęszczenie zupy. Przecierać możesz razem z włoszczyzną i wtedy jeszcze zdrowiej i smaczniej.

Jagna

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #36394 przez Gabrielle
Replied by Gabrielle on topic Co z cukini i kabaczków?
Z cukinii można zrobić smaczne pikle. Mają taki słodko- kwaśny smak. Podejrzewam, że z kabaczka też się da.

Każda z nas nosi w sobie piękno.. cała sztuka polega na tym, by umieć je odkryć - http://prestigeclinic.pl/uslugi/powiekszanie-biustu/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #36400 przez lenka
Replied by lenka on topic Co z cukini i kabaczków?
A ciekawe czy takie pikle można robić na occie winnym albo jabłkowym? Robiłyście? Moja babcia robiła pikle z dyni ale na occie spirytusowym, a to nie najzdrowszy wybór.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 1 miesiąc temu #36854 przez Kosząłkowa
Replied by Kosząłkowa on topic Co z cukini i kabaczków?
U mnie w sezobnie cukiniowym niela codziennie: krem z cukinii, leczo z cukinni, cukinie faszerowane, pieczone w panierce, na grilu tez są super.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena