× Przepisy kulinarne

Przetwory z pomidorów

Więcej
7 lata 3 miesiąc temu #35843 przez Zuzanna
Przetwory z pomidorów was created by Zuzanna
Pomidory obrodziły mi w tym roku wyjątkowo dobrze. Część z nich musze zakonserwować, bo nie przejemy. Co poza przecierem, proponujecie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 3 miesiąc temu #35844 przez kamilka
Replied by kamilka on topic Przetwory z pomidorów
Ja zamiast tradycyjnego przecieru zrobiłabym po prostu zupę pomidorową w litrowych słoikach. Nieoceniona w zimie, zwłaszcza jak masz mało czasu.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 3 miesiąc temu #35847 przez matylda
Replied by matylda on topic Przetwory z pomidorów
albo całe w zalewie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 3 miesiąc temu #35848 przez Zuzanna
Replied by Zuzanna on topic Przetwory z pomidorów
W zalewie byłyby chyba najszybsze. A z czego ta zalewa?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 3 miesiąc temu #35867 przez halina
Replied by halina on topic Przetwory z pomidorów
Kamilko, a ta zupa to tak na gotowo czy tylko pomidorowy koncentrat do dodania do wywaru warzywnego?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 3 miesiąc temu #35868 przez kamilka
Replied by kamilka on topic Przetwory z pomidorów
Można i tak i tak, wygodnie jest mieć zupę na gotowo, ale szybsze po prostu rozgotowanie pomidorów i przetarcie, oczywiście bez zagęszczania.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 3 miesiąc temu - 7 lata 3 miesiąc temu #35874 przez matylda
Replied by matylda on topic Przetwory z pomidorów

Zuzanna napisał: W zalewie byłyby chyba najszybsze. A z czego ta zalewa?

Najlepiej z pomidorów. Mniejsze i twarde pomidory nakłuwasz i umieszczasz w słoiku a większe i miękkie kroisz, rozparowujesz i tą zalewą zalewasz pomidory w słoiku.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena