× Przepisy kulinarne

Rukola

Więcej
7 lata 7 miesiąc temu #34291 przez ksenia
Replied by ksenia on topic Rukola
ale z rukolą ostrożnie, nie można przesadzać, bo podrażnia żołądek.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 7 miesiąc temu #34331 przez blondynka
Replied by blondynka on topic Rukola
Ostrożnie tzn jak? Jaka ilość jest bezpieczna?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 6 miesiąc temu #34335 przez ksenia
Replied by ksenia on topic Rukola
No wiesz, trzeba podejść do tego zdroworozsądkowo. Gdybyś chciała zjeść sałatkę z samej rukoli to mogłoby być niedobrze, ale trochę listków w mieszance sałat będzie ok.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 6 miesiąc temu #34338 przez blondie
Replied by blondie on topic Rukola
A rukola to takie postrzępione listki podobne do mlecza?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 6 miesiąc temu #34353 przez ksenia
Replied by ksenia on topic Rukola
Tak to takie listki. Często sprzedawane są w marketach ale można również uprawiać w ogródku.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 6 miesiąc temu #34354 przez krycha
Replied by krycha on topic Rukola
Rukola rośnie też w stanie dzikim na wilgotnych łąkach.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 6 miesiąc temu #34356 przez blondynka
Replied by blondynka on topic Rukola
No i co, szukać pojedynczych listków w łące jak igły w stogu siana? ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena