× Przepisy kulinarne

Hummus :)

Więcej
7 lata 7 miesiąc temu #33108 przez basian
Hummus :) was created by basian
Moja ostatnia kulinarna miłość :) Znacie? Kupujecie? Jeśli tak, to jaki? A może robicie same? Ja póki co testuję różne "sklepowe", ale zamierzam kiedyś się porwać na domową produkcję.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 7 miesiąc temu #33109 przez sylwia
Replied by sylwia on topic Hummus :)
Hummus to taka pasta z fasolki? Nie robiłam, ale koleżanka w pracy poczęstowała mnie kanapką z taką pastą i naprawdę mi smakowała, mimo że za fasolowymi nie przepadam. Koleżanka sama ją robiła, nie wiedziałam że można je dostać w sklepie, ale zainteresuję się tym.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 7 miesiąc temu #33128 przez telinka
Replied by telinka on topic Hummus :)
Basian, jak już testujesz sklepowe to może podzielisz się wrażeniami?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 7 miesiąc temu #33160 przez irkagor
Replied by irkagor on topic Hummus :)
Hummus jest chyba tylko z ciecierzycy. Kupiłam kiedyś hummus klasyczny od Sante, całkiem dobry. Ale innego nie spotkałam. Znacie inne?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 7 miesiąc temu #33170 przez bogna
Replied by bogna on topic Hummus :)
A macie jakiś prosty przepis na hummus własnej roboty? Bo te sklepowe to pewnie z konserwantami.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 7 miesiąc temu #33238 przez basian
Replied by basian on topic Hummus :)
Póki co próbowałam Sante, Primavika i biedronkowe "trio" smaków - wszystkie ok, ale muszę przyznać że to ostatnie skradło mi serce, tylko niestety to oferta "sezonowa". Podobny "zestaw' smakowy (naturalny, paprykowy, pomidorowy) widziałam w Piotrze i Pawle i miał wdzięczną nazwę "WhoMus?", czaję się na niego:) Generalnie najważniejsze żeby w składzie była wysoka zawartość ciecierzycy, jakiś dobry olej (najczęściej widzę rzepakowy) i pasta tahini (sezamowa). Właśnie ze względu na to tahini nie robię hummusu w domu - nie wiem nawet gdzie to kupić :/ No i podobno hummus powinno się przyrządzać z cieciorki świeżej, nie puszkowanej. A świeżą trzema moczyć przez całą noc... Nie, póki co zostanę przy sklepowych ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 7 miesiąc temu #33256 przez Sonia
Replied by Sonia on topic Hummus :)
To rzeczywiście masz obcykany ten hummus. Pasta tahini jest dostępna w wielu sklepach internetowych. A co do ciecierzycy, nie można jej gotować jak inne strączkowe tj zalać wodą, zagotować i odstawić na 4 godziny? To zastępuje całonocne moczenie, gdy poprzedniego dnia zapomni się o tym.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena