× Przepisy kulinarne

przetwory z pomidorów

Więcej
8 lata 1 miesiąc temu #30818 przez Hannaa
Replied by Hannaa on topic przetwory z pomidorów
Dobry pomysł, pomidory już na ukończeniu ale jeszcze spróbuję z tą pomidorówką.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 1 miesiąc temu #31018 przez beatrice28
Replied by beatrice28 on topic przetwory z pomidorów
Ja w sezonie na pomidory robię różne sosy - z cukinią, papryką, bakłażanem, cebulą - takie gotowe do makaronu czy ryżu. Żeby się dobrze zassały bez pasteryzowania, zawsze wycieram bardzo dokładnie brzeg słoika i nakrętkę wewnątrz, papierowym ręcznikiem, żeby były suchutkie i czyste w miejscu, gdzie mają być szczelne.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 1 miesiąc temu #31034 przez Hannaa
Replied by Hannaa on topic przetwory z pomidorów
A spirytusem nie przecierasz brzegów słoika i przykrywek?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 1 miesiąc temu #31041 przez Inka
Replied by Inka on topic przetwory z pomidorów
Ja brzegi słoiczków przecieram czystym wacikiem zmoczonym wrzątkiem a potem jednak spirytusem i pokrywki też spirytusem.

Ciesz się życiem, póki możesz

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 3 tygodni temu #31212 przez jankam
Replied by jankam on topic przetwory z pomidorów
To ja właśnie robię coś takiego :) Blenduję pomidory z marchewką z zupy lub upieczoną papryką, trochę oliwy, sól, cukier i gorący przecier do gorących słoików, jak polecała forumowiczka wyżej. Potem mam świetną bazę do zup i sosów.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena