× Przepisy kulinarne

Ryby na Wigilię

Więcej
8 lata 9 miesiąc temu #25516 przez halina
Replied by halina on topic Ryby na Wigilię
Dzięki Kinga, na pewno wypróbuję tę metodę, zwłaszcza, że wtedy może ten karp nie będzie tak wyślizgiwał się w czasie czyszczenia.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 9 miesiąc temu #25526 przez martyna
Replied by martyna on topic Ryby na Wigilię
Dobrze wiedzieć, tez nie znałam tej metody usuwania śluzu z karpia. A co do karpia w ogóle to u mnie tylko płaty.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 9 miesiąc temu #25540 przez matylda
Replied by matylda on topic Ryby na Wigilię
Do tej pory na 3-4 dni przed Wigilią kupowałam filety z karpia i trzymałam w marynacie do Wigilii. A w tym roku pierwszy raz kupiłam wcześniej mrożone i teraz mam lekkie obawy jak wyjdzie mi ryba. Miałyście już mrożonego karpia?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 9 miesiąc temu #25553 przez ewelina
Replied by ewelina on topic Ryby na Wigilię
U mnie był i spoko. Za karpiem i tak nikt z domowników nie przepada i nawet nikt nie zauważył różnicy między świeżym i mrożonym.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 9 miesiąc temu #25590 przez jagna
Replied by jagna on topic Ryby na Wigilię
Ja w tym roku przygotowałam karpia pieczonego z przyprawami i cytryną. No i pierwszy raz karp mi smakował. Polecam.

Jagna

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 9 miesiąc temu #25591 przez martyna
Replied by martyna on topic Ryby na Wigilię
Pieczona ryba podobno znacznie zdrowsza niż smażona. A jak piekłaś, w folii?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 9 miesiąc temu #25602 przez jagna
Replied by jagna on topic Ryby na Wigilię
Może być w folii i tak miałam piec ale w końcu rozłożyłam na blaszce i tak zapiekłam. Blaszka oczywiście wysmarowana tłuszczem i ryba po wierzchu lekko skropiona oliwą. Wyszla super,a przy tym mało roboty. :)

Jagna

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena