× Przepisy kulinarne

Przepis na ocet jabłkowy

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #23566 przez Zuzanna
Replied by Zuzanna on topic Przepis na ocet jabłkowy
Nie słyszałam, żeby ocet winny miał takie właściwości zdrowotne jak ocet jabłkowy. Chyba wyciąga jakieś prozdrowotne właściwości z jabłek. Dokładnie nie wiem, ale od dawna słyszałam o wpływie na zdrowie właśnie naturalnego octu jabłkowego. O jego właściwościach przeczytaj tu .

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 1 miesiąc temu #23597 przez meg
Replied by meg on topic Przepis na ocet jabłkowy
Dziewczyny relacjonujcie jak wam wychodzi produkcja naturalnego octu jabłkowego, bo sama chcę też zrobić, a najbardziej mobilizująco działają relacje innych, którym się udało.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 1 miesiąc temu #23624 przez baszka
Replied by baszka on topic Przepis na ocet jabłkowy
Tu jest inny wątek o occie jabłkowym i dziewczyny podają prostsze przepisy są na ocet. Co o nich sądzicie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 1 miesiąc temu #23627 przez barb
Replied by barb on topic Przepis na ocet jabłkowy
Meg, u mnie proces przebiega prawidłowo i jest na wierzchu śluzowa warstwa bakterii octowych. Ale niestety z szerokiego, otwartego naczynia płyn szybko paruje i nie wiem ile mi go zostanie na koniec. Zastanawiam się czy już nie zlewać go do butelek chociaż powinnam trzymać jeszcze co najmniej miesiąc.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 1 miesiąc temu #23648 przez Sonia
Replied by Sonia on topic Przepis na ocet jabłkowy
A próbowałaś już jak smakuje? Jeśli dobrze i ma "matkę" to ja bym już zlała.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 1 miesiąc temu #23656 przez barb
Replied by barb on topic Przepis na ocet jabłkowy
Tak, próbowałam. Bardzo kwaśny smak ale zapach przyjemny. Potrzymam jeszcze z 2 tygodnie i zleję.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 3 tygodni temu #24215 przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic Przepis na ocet jabłkowy
I jak twój ocet, barb? Ja swój chyba już zleję, chociaż zgodnie z przepisem powinien jeszcze stać z miesiąc. Ale już go sporo wyparowało, a w środku wielka klucha. No i bardzo mętny. Smak kwaśny ale nie wściekle, cytryna chyba kwaśniejsza. :unsure:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena