× Przepisy kulinarne

canelloni

  • irkagor
  • irkagor Avatar Autor
  • Z dala
  • Elite Member
  • Elite Member
Więcej
10 lata 4 miesiąc temu #19127 przez irkagor
canelloni was created by irkagor
Kupiłam makaron canelloni ale jeszcze go nie robiłam. Znalazłam przepis mówiący, że te rurki najpierw trzeba ugotować a potem nadziewać. Mam tu wątpliwości czy po ugotowaniu makaron da się w ogóle nadziewać, robiłyście canelloni? co z gotowaniem makaronu przed nadziewaniem?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
10 lata 4 miesiąc temu #19132 przez Sonia
Replied by Sonia on topic O:canelloni
Chyba na opakowaniu jest instrukcja jak gotować?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • irkagor
  • irkagor Avatar Autor
  • Z dala
  • Elite Member
  • Elite Member
Więcej
10 lata 4 miesiąc temu #19138 przez irkagor
Replied by irkagor on topic O:canelloni
Zrobiłam dziś tak jak piszą na opakowaniu czyli nadziałam szpinakiem z mozarellą surowe canelloni, zalałam sosem pomidorowym, posypałam serem i zapiekłam. No i zrobiła się ciapa makaronowo-szpinakowa. Coś chyba poszło nie tak.:S Dobre było ale wyglądem nie przypominało canelloni ze zdjęcia w przepisie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
10 lata 4 miesiąc temu #19147 przez halina
Replied by halina on topic O:canelloni
Musiało tak się stać, bo makaron zwiększył objętość a nadzienie zmniejszyło. ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • irkagor
  • irkagor Avatar Autor
  • Z dala
  • Elite Member
  • Elite Member
Więcej
10 lata 4 miesiąc temu #19156 przez irkagor
Replied by irkagor on topic O:canelloni
A próbował ktoś nadziewać te canelloni po uprzednim lekkim ich obgotowaniu? Tj obgotowany na tyle żeby już zwiększył objetość ale jeszcze nie sflaczał.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
10 lata 4 miesiąc temu #19171 przez karolina
Replied by karolina on topic O:canelloni
Canelloni powinny być zapiekane w naczyniu umożliwiającym ich ciasne ułożenie, tak żeby nadzienie nie miało szans na wypłynięcie. We Włoszech widziałam specjalne prostokątne naczynia do canelloni.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
10 lata 4 miesiąc temu #19214 przez halina
Replied by halina on topic O:canelloni
ale taki sflaczały też dobrze smakuje. :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena