× Przepisy kulinarne

co z węgierek?

Więcej
9 lata 1 tydzień temu #23447 przez Inka
Replied by Inka on topic co z węgierek?
Możesz dać mniej, ja w każdym bądź razie tak robię. Ale pamiętaj, ze słój jest praktycznie wypełniony śliwkami i tej zalewy syropowej niewiele tam wejdzie. A potem i tak zalewę rozcieńczasz do picia.

Ciesz się życiem, póki możesz

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 6 dni temu #23470 przez Vicky
Replied by Vicky on topic co z węgierek?
Dobry pomysł z pasteryzowanymi śliwkami. Nawet knedle można z nich zrobić w zimie. W tym roku wyjątkowo obrodziły więc warto to wykorzystać.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 5 dni temu #23486 przez agnicha
Replied by agnicha on topic co z węgierek?
Irka, sliwki można pasteryzowac w ogole bez dodatku ani cukru ani nawet wody, po prostu we wlasnym soku. Wiec spokojnie mozesz dac symboliczna ilosc cukru.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 4 dni temu #23492 przez irkagor
Replied by irkagor on topic co z węgierek?
Dzięki agnicha, tak zrobię.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 3 dni temu #23509 przez dominika
Replied by dominika on topic co z węgierek?
a takie pasteryzowane śliwki nadają się potem na kruche ciasto ze śliwkami? Ja mrożę wypestkowane śliwki właśnie z myślą o cieście, ale mam mało miejsca w zamrażarce więc zastanawiam się nad alternatywnym pasteryzowaniem.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 2 dni temu #23521 przez blondynka
Replied by blondynka on topic co z węgierek?
A dlaczego miałby by się nie nadawać? Oczywiście lepsze świeże, bo bardziej soczyste i aromatyczne, ale pasteryzowane też powinny być ok.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
6 lata 2 tygodni temu #42067 przez emiliana
Replied by emiliana on topic O:co z węgierek?
Właśnie też mam 2 drzewka węgierek i jedyne co robię to knedle, ciasta i powidła... Może w kuchni polskiej będzie ten przepis na śliwki w occie co?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena