× Przepisy kulinarne

odświętne pierogi

Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #10788 przez martyna
odświętne pierogi was created by martyna
Zwykle robię na święta pierogi z kapustą i grzybami, ale to takie nieświąteczne.;) Nie macie jakiegoś sprawdzonego przepisu na bardziej wykwintne pierogi do barszczu?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #10800 przez norcia
Replied by norcia on topic O:odświętne pierogi
Zrób pieczone. Ja od lat takie robię i wszyscy na nie się rzucają. A na codzień ich nie ma, więc są odświętne.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #10808 przez martyna
Replied by martyna on topic O:odświętne pierogi
a jak je robisz? możesz dać przepis?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #10816 przez norcia
Replied by norcia on topic O:odświętne pierogi
Ja robię je z kruchego ciasta. Weź jakikolwiek przepis na kruche ciasto tylko oczywiście nie dodawaj cukru. A potem jak zwykłe pierogi tj. wałkujesz, wykrawasz kołka, nakładasz nadzienie, zalepiasz, na blachę, smarujesz rozbełtanym jajkiem i pieczesz.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #10824 przez halina
Replied by halina on topic O:odświętne pierogi
Próbowałam kiedyś robić z kruchego ciasta rogaliki z jabłkiem, ale to ciasto straszliwie kleiło się do palców i trudno było uformować rogalik, a co dopiero pierog.:S

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #10834 przez malutka
Replied by malutka on topic O:odświętne pierogi
A próbowałaś kiedyś zwykłe pierogi ale smazone w głębokim tłuszczu jak pączki? Też można potem odgrzewać w mikrofalówce.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #10845 przez ksenia
Replied by ksenia on topic O:odświętne pierogi
halina napisał:

Próbowałam kiedyś robić z kruchego ciasta rogaliki z jabłkiem, ale to ciasto straszliwie kleiło się do palców i trudno było uformować rogalik, a co dopiero pierog.:S

Bo pewnie nie schłodziłaś ciasta. Ja nie robiłam takich pierogów, ale rogaliki często robię i nie mam z tym problemów, ale ciasto musi poleżakować w lodówce przed lepieniem.;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena