× Zdrowe odżywianie

gotowanie na parze

Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #10287 przez meg
Replied by meg on topic O:gotowanie na parze
Tak, mają ale maciupińką, taką na porcję ryżu dla jednej osoby, a ja potrzebuję na 6 osób albo i więcej.;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #10293 przez halina
Replied by halina on topic O:gotowanie na parze
Poszukaj dobrze, widziałam gdzieś całkiem spory parowar.;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #10301 przez marzena
Replied by marzena on topic O:gotowanie na parze
A wsadzić do niego możesz jakąkolwiek plastikową czy metalową miskę. Tyle tylko, że plastik powinien być odporny na wysoką temp.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #10330 przez jagoda
Replied by jagoda on topic O:gotowanie na parze
Widziałam w Ikei pojemny stalowy garnek z głęboką wkładka do gotowania warzyw. Wystarczy do niej dopasować odpowiednio głęboką i szeroką miskę i już masz duży parowar na ryż.;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #10336 przez kinga
Replied by kinga on topic O:gotowanie na parze
Chyba widziałam taki głęboki garnek, a miskę pasującą do niego może nawet mam. Dzięki dziewczyny za pomysł.:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #10339 przez meg
Replied by meg on topic O:gotowanie na parze
A propos gotowania ryżu, zawsze kupowalam ten sam ryż i gotował się bardzo szybko na miękko, ale ostatnio cała partia ryżu tej samej marki jest tragiczna i po kilkugodzinnym gotowaniu pozostaje twarde ziarno, którego mój pies nie trawi. Ewidentnie wymieszane są dwa różne gatunki, ale zastanawiam się co to może być za ryż, który ma mniejsze ziarno, kolor lekko sinawy no i nie rozgotowuje się. Czasami kupuję dziki ryż, ale on ma ciepły kolor i jednak można go ugotować. Raz zdesperowana próbowałam nawet moczyć ryż przez noc, ale nic z tego, cały ryż do wywalenia, bo do niczego nie nadaje się.:(

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #10353 przez ulka
Replied by ulka on topic O:gotowanie na parze
To koniecznie zareklamuj ten ryż, by dotarło to do sprzedawcy i producenta. A po znajomości może powiesz nam co to był za ryż, żebyśmy też nie nabrały się.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena