× Zdrowe odżywianie

Gotowanie sous-vide

Więcej
4 lata 9 miesiąc temu #48260 przez felicja
Replied by felicja on topic Gotowanie sous-vide
Kasiula, ja mam też zgrzewarkę z Lidla i nie mam problemu z pakowaniem próżniowym do węższych woreczków. Zwróć uwagę czy nie ma zgięcia na zgrzewanych krawędziach. Ja podkładam pod woreczek grubą deskę, by nie zwisał i krawędzie były idealnie równe.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 9 miesiąc temu #48268 przez jonca
Replied by jonca on topic Gotowanie sous-vide
Nie mogę się wypowiadać bo nie mam takiego urządzenia.Ale zachęciłyście mnie i kupię przy najbliższej okazji.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 9 miesiąc temu #48273 przez kasiula
Replied by kasiula on topic Gotowanie sous-vide
Kup, kup, ja jestem b.zadowolona. :) I nie musisz czekać na okazję w Lidlu, bo w necie pełno jest podobnych zgrzewarek.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 9 miesiąc temu #48307 przez kamilka
Replied by kamilka on topic Gotowanie sous-vide

kasiula napisał: Ale chciałam zrobić też mniejsze pakunki, takie na jedną porcję ryby. Przecięłam więc worek na pół, zgrzałam brzegi, tak że wyszły 2 woreczki o szerokości 14 cm. No i zaczęły się schody, bo opróżnianie takich woreczków trwało wieki i musiałam przerwać i włączyć zgrzewanie. W instrukcji nic nie piszą o tym, że worki muszą mieć 28 cm tylko tyle, ze nie mogą być szersze niż te 28 cm. Nie wiecie o co może chodzić?

Jak przeciełaś oryginalny worek to z boku pojawił się nieoryginalny spaw tylko ten z twojej zgrzewarki. I może to jest przyczną, bo wąskie worki z rolki opróżniają się migiem.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 9 miesiąc temu #48355 przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic Gotowanie sous-vide
A nie macie oporów przed gotowaniem w plastiku? Ja obawiam się, że zawsze coś z tego plastiku dostanie się do żywności, zwłaszcza w wysokiej temperaturze.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 9 miesiąc temu #48388 przez felicja
Replied by felicja on topic Gotowanie sous-vide
Też miałam takie wątpliwości, ale ja w zasadzie nie gotuję w tym plastiku tylko mrożę.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 9 miesiąc temu #48420 przez kasiula
Replied by kasiula on topic Gotowanie sous-vide
A nie podgrzewacie/odmrażacie produktów w mikrofali w plastikowych pojemnikach? Wychodzi na jedno.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena