× Zdrowe odżywianie

ZDROWIE, wyłącznie jako tzw. RACJONALNE ŻYWIENIE!!

Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #3103 przez MaKe
ZAWSZE w żywieniu NALEŻY pamiętać o kilku REGUŁACH odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !! :woohoo:

Wyniki badań INSTYTUTU IRL Kraków, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy
w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 20 a 60 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal IDENTYCZNIE, ponieważ liczy się ZAWSZE SKŁAD PIERWIASTKOWY produktu zjedzonego przez człowieka, WOBEC którego, poszczególne NARZĄDY wykonują WYUCZONE przez miliony lat reakcje, DŁUGIM procesem
o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.
Dlatego też, przy diecie racjonalnej NALEŻY spożywać:

1. ENERGIA: :lol:
to głównie, jako podstawa Chleb typu KR-IRL.
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza TOKSYCZNA mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego MUSISZ koniecznie sam. Tylko bez MIODU, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2, WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu, ze strony internetowej ADRES; http://www.magdalirl.yoyo.pl/index6.php

2. MIĘSA:
wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

3. RYBY:
chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!.

4. OWOCE MORZA:
tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:
wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
G L U K O Z A naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia.


7. NABIAŁ:
CAŁY I WSZYSTKIE przetwory nabiałowe: W Y K L U C Z O N Y !!.
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy.
Cielak staje się krową 9 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.

8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego
o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu itd.
To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.


9. MĄKA:
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.

10. CUKIER: spożywczy, biały i brązowy,
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.


11. NAPOJE:
kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, smakowe wykluczone, soki śwież owocowe, warzywne to TAK, karton wykluczony.
Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL Kraków.
Książka pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Tej książki ja nie reklamuję, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za ELEMENTARZEM, a przed literaturą
w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem, W A R T O !!!!!, po prostu, zwyczajny NIEZBĘDNIK.

12. PRZYGOTOWANIE do spożycia:
gotowanie w wodzie; TAK
gotowanie na parze; TAK
pieczenie wg uznania; TAK

smażenie na patelni; TAK
jest tylko WARUNEK podstawowy: smażymy ZAWSZE na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.


MOTTO:
z tej klasy TYTULARNYM PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA !!. B)

Wystarczy zapoznać się z książką, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Artykuł ten MOŻE być wykorzystany przez W S Z Y S T K I C H pragnących, Ż Y Ć dłużej i zdrowiej.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30

ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Takie PRZESŁANIE ma ten właśnie artykuł. :laugh:

Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia. Dopiero WTEDY mówimy
o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę
P R A W D biologicznych. Ten artykuł ma takie właśnie P R Z E S Ł A N I E.

Autorem powyższego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
A r t y k u ł dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: Matylda KENAN, Warszawa :)

P. S. Od siebie dodam, że takie żywienie działa i skutkuje energią oraz lepszym samopoczuciem.

REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #3104 przez norcia
Matyldo kenan, to już drugi wątek, który tu pleciesz na temat waszej cudownej diety. I zaśmiecasz wszystkie możliwe fora, na temat czy nie (wpisz w Googlu ten wasz chlebek kr-irl i zobacz co wyskoczy!). Rozumiem, że chcecie sprzedac jakąs książkę ale podszywanie się pod instytuty naukowe czy PWN to jest NIEUCZCIWE. A już wpis, który gdzieś znalazłam, że waszym chlebkiem zainteresowała sie NASA!? Kpiny sobie robicie. Wszystko ma swoje granice, takimi nachalnymi wpisami tylko wkurzasz ludzi, bo traktujesz ich jako idiotów.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #3107 przez jagoda
wyluzuj norcia, dziewczyna zarabia na chleb

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #3136 przez asiulandia
3. RYBY:
chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!.


A gdzie ja mam złapac dziką rybę ?????????????

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #3137 przez julka
asiulandia napisał:

A gdzie ja mam złapac dziką rybę ?????????????

He, he, wystarczy wędka i jakieś bajorko.
A na poważnie to dużo a nawet chyba większość ryb dostępnych w sklepach jest dzikich. Wyjątkiem są łososie a o nie głównie tu chodzi. Jeszcze do niedawna można był nas dostać dzikiego łososia bałtyckiego ale od jakiegoś czasu już go nie widuję, jest tylko hodowlany norweski. Z tymi hodowlanymi jest problem, bo dodają do karmy różne świństwa, m.in. takie które sprawiają, że łosoś wybarwia się na różowo. Hodowlane są też pangi. Czytałam kiedyś artykuł o tym w jakich strasznych warunkach Chińczycy je hodują i od tego czasu nie kupuję pangi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #3143 przez olga
Ja też od dawna nie kupuję pangi ale dlatego, że raz kupiłam po prostu stęchłą. Nie wyglądało, żeby była odmrażana i ponownie zamrażana w sklepie, taka widocznie przyszła. Nie dało się jeść więc dałam ją kotu ale kot też nie chciał, pies też nie tknął.... a przecież ja miałam to jeść!!!!!
Nie wiedziałam nawet, że panga to ryba hodowlana, teraz mam dodatkowy powód, żeby jej nie kupować.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #3153 przez asiulandia
a ja tam cały czas wcinam kiełki i nawet moje dzieci sie do nich przekonały

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena