×
Zdrowe odżywianie
gotowanie na parze
- karolina
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Posty: 678
- Otrzymane podziękowania: 18
13 lata 11 miesiąc temu #2967
przez karolina
Replied by karolina on topic O:gotowanie na parze
Może odrobinę dłużej gotuje się na parze, ale przy dobrej organizacji naprawdę nie odczuwa się tego.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Vicky
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 177
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 4 miesiąc temu #5436
przez Vicky
Replied by Vicky on topic O:gotowanie na parze
Ja też gotuję na parze, ale obkładam gotowane warzywa gałązkami przypraw, np. do garnka z gotującymi się ziemniakami wrzucam gałązki kopru i wykorzystuję do tego celu grubsze łodyżki, które zwykle odrzuca się. Po ugotowaniu też je odrzucam, ale aromat pozostaje.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- jola
- Gość
-
13 lata 4 miesiąc temu #5455
przez jola
Replied by jola on topic O:gotowanie na parze
dobry pomysl, przyprawy zastapia sol:)
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- maajka
- Gość
-
13 lata 2 miesiąc temu #6357
przez maajka
Replied by maajka on topic O:gotowanie na parze
Slyszalam, ze na parze mozna gotowac takze kasze czy ryz. Gotowalyscie? nie przelatuje przez otwory??? No i jak smakuje taki ryz bez soli?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- karolina
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Posty: 678
- Otrzymane podziękowania: 18
13 lata 2 miesiąc temu #6362
przez karolina
Replied by karolina on topic O:gotowanie na parze
Do gotowania kaszy czy ryżu używa się innej nakładki na garnek, takiej bez otworów.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Basia_mala32
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 4
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 2 miesiąc temu #6500
przez Basia_mala32
Replied by Basia_mala32 on topic O:gotowanie na parze
Ja stosuję dokładnie tę samą metodę, co koleżanka Vicky: umieszczam całe gałązki przypraw na warzywach i aromat utrzymuje się po ugotowaniu. Polecam!
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- dominika
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 633
- Otrzymane podziękowania: 4
13 lata 2 miesiąc temu #6529
przez dominika
Replied by dominika on topic O:gotowanie na parze
Musze spróbować. A próbowałyście kłaść na warzywach czy ziemniakach np. pokrojoną cebulkę czy czosnek? Jak wychodzi?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Moderatorzy: ewak, norcia