× Zdrowe odżywianie

jak rozpoznać fałszowany miód?

Więcej
11 lata 2 miesiąc temu #14303 przez matylda
Replied by matylda on topic O:jak rozpoznać fałszowany miód?
A co powiecie o krystalizacji miodu? Czy każdy prawdziwy miód się krystalizuje i po jakim czasie? Ja kupiłam miesiąc temu miód od pszczelarza ale narazie ani mysli krystalizować się. :S

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 2 miesiąc temu #14312 przez jagna
Replied by jagna on topic O:jak rozpoznać fałszowany miód?
Czas krystalizacji zależy od miodu. Może masz miód akacjowy, on najdłużej pozostaje płynny.

Jagna

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 2 miesiąc temu #14324 przez celine
Replied by celine on topic O:jak rozpoznać fałszowany miód?
a nie jest tak, że nie krystalizują się miody podgrzewane? Te z marketów a zwłaszcza z dodatkiem chińskiego w ogóle nie krystalizują się, chyba właśnie dlatego, że są podgrzewane do zbyt wysokiej temperatury. :S

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 2 miesiąc temu #14340 przez jagna
Replied by jagna on topic O:jak rozpoznać fałszowany miód?
Masz rację, ale nawet naturalne miody, niepodgrzewane różnie krystalizują się. Przykładem jest właśnie miód akacjowy.

Jagna

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 2 miesiąc temu #14569 przez Krysia53
Replied by Krysia53 on topic O:jak rozpoznać fałszowany miód?
Dzień dobry
Tu mam 2 filmiki w sprawie miodu, mam nadzieje że coś wyjaśniają, ten pszczelarz z filmu to mój syn.

http://www.youtube.com/watch?v=8TE-D4gDW6Y

http://www.youtube.com/watch?v=kcj0GjhAQ10

http://www.youtube.com/watch?v=9Epj5aYxnPE&feature=related
Pozdrawiam Krysia

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
11 lata 2 miesiąc temu #14593 przez karolina
Replied by karolina on topic O:jak rozpoznać fałszowany miód?
Krysiu, gratuluję! Ty przynajmniej możesz być pewna miodu, który spożywasz. :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
10 lata 9 miesiąc temu #16819 przez matylda
Replied by matylda on topic O:jak rozpoznać fałszowany miód?
Pół roku minęło i miód dalej ani myśli krystalizować się. Dalej jest syrop tyle że trochę gęstszy. Czy to normalne dla jakiegokolwiek miodu, nawet akacjowego? :S

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena