× Zdrowe odżywianie

jak rozpoznać fałszowany miód?

Więcej
6 lata 11 miesiąc temu #36837 przez zuzaa
Replied by zuzaa on topic jak rozpoznać fałszowany miód?
Biskit, płynny miód w styczniu też może być ok. Bo do rozlewania do słoików trzeba miód lekko podgrzać, by przybrał płynną konsystencję. I po miesiącu znowu się krystalizuje, a jeśli nie to podejrzane. Najważniejsze, by właściwie podgrzewać czyli do temp max 40 stopni.

Nie przemęczaj się! Jutro też jest dzień.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 tydzień temu #54162 przez Kamila
Replied by Kamila on topic jak rozpoznać fałszowany miód?
W zasadzie dobrze wiedzieć.

Firma sprzątająca - http://silver-service.pl/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 tydzień temu #54171 przez dominika
Replied by dominika on topic jak rozpoznać fałszowany miód?
Właśnie dowiedziałam się, że jak miód nie krystalizuje się to winny jest dodatek syropu. Nawet nie jako domieszka miodu tylko dokarmiane są nim pszczoły.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 tydzień temu #54207 przez anka
Replied by anka on topic jak rozpoznać fałszowany miód?

dominika napisał: Właśnie dowiedziałam się, że jak miód nie krystalizuje się to winny jest dodatek syropu. Nawet nie jako domieszka miodu tylko dokarmiane są nim pszczoły.

Kiedyś kupiłam miód gryczano-malinowy. Smakował dobrze, ale jeszcze w zimie był płynny. Czy to oznacza, że pszczoły były dokarmiane syropem malinowym?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena