× Zdrowe odżywianie

Gotowanie sous-vide

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #49327 przez krycha
Replied by krycha on topic Gotowanie sous-vide
W sieci znajdziesz informacje o temperaturze i czasie gotowania poszczególnych produktów, tyle tylko że bez specjalnego urządzenia trudno jest utrzymać stałą temperaturę gotowania a ta jest kluczowa.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #49348 przez pauladra
Replied by pauladra on topic Gotowanie sous-vide
Bez przesady. Ja gotuję na parze i jest ok. I po kolorze widze ze ugotowane. Ale gdybyś pilnowała temp gotując np w wodzie w garnku wstawionym do piekarnika to nic się nie stanie gdy gotować się będzie trochę dłużej.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #49360 przez jagoda
Replied by jagoda on topic Gotowanie sous-vide
No i samemu można wypraktykować idealny czas przy gotowaniu na parze. Bo stan ugotowania ryby faktycznie można poznać po kolorze ale źółtej fasolki czy kalafiora już nie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #49428 przez zuzaa
Replied by zuzaa on topic Gotowanie sous-vide
A może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego stała temp, gotowania jest taka ważna? Nie rozumiem dlaczego nie można gotować w temperaturze nawet pół stopnia wyższej czy niższej od podanej, zwłaszcza że porcje są przecież różne.

Nie przemęczaj się! Jutro też jest dzień.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #49490 przez zoola
Replied by zoola on topic Gotowanie sous-vide

zuzaa napisał: Nie rozumiem dlaczego nie można gotować w temperaturze nawet pół stopnia wyższej czy niższej od podanej, zwłaszcza że porcje są przecież różne.

Można, nawet stopień wyżej czy niżej.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 miesiąc temu #49536 przez zuzaa
Replied by zuzaa on topic Gotowanie sous-vide
I tylko o stopień w górę lub w dół?

Nie przemęczaj się! Jutro też jest dzień.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 5 miesiąc temu #49583 przez zoola
Replied by zoola on topic Gotowanie sous-vide

zuzaa napisał: I tylko o stopień w górę lub w dół?

Nie bierz tego tak dosłownie Zuza.;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena