× Zdrowe odżywianie

Gotowanie sous-vide

Więcej
4 lata 8 miesiąc temu #48518 przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic Gotowanie sous-vide
Pojemniki do mikrofalówki są jednak z innego plastiku, dostosowanego do wysokich temperatur.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 8 miesiąc temu #48552 przez kasiula
Replied by kasiula on topic Gotowanie sous-vide
Folia do sous-vide też dostosowana do gotowania w temp +100 stopni.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 8 miesiąc temu #48740 przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic Gotowanie sous-vide

kasiula napisał: Folia do sous-vide też dostosowana do gotowania w temp +100 stopni.

Na dobrą sprawę to dopiero po latach okaże się czy naprawdę jest nieszkodliwa. Kiedyś były butelki dla niemowląd z plastiku z bisfenolem i też zapewniano nas, że są nieszkodliwe.;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 8 miesiąc temu #48805 przez ma_ryna
Replied by ma_ryna on topic Gotowanie sous-vide
Ale co innego bisfenol w butelkach dla niemowląt gdy karmi się je wyłącznie z takich butelek, a co innego folia do gotowania dla dorosłych i to od czasu do czasu. Niemowlaków i małe dzieci jednak tak nie karmiłabym.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 8 miesiąc temu #48895 przez kasiula
Replied by kasiula on topic Gotowanie sous-vide
Fakt, nie wiemy co się okaże po latach, ale w końcu nie jemy codziennie produktów przygotowywanych sous-vide.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #48953 przez jamaja
Replied by jamaja on topic Gotowanie sous-vide
Pakowarka próżniowa to fajna sprawa. Ja już nauczyłam się pakować tak wszystko, nawet nadwyżki świątecznych ciast już zapakowane. :P Ale niestety nie jest to ekologiczny sposób, bo produkuje się za dużo odpadów. A swoją drogą czy taka zużyta folia nadaje się do recyklingu czy wrzucać trzeba do kosza ns zmieszane śmieci?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #48967 przez chlebus
Replied by chlebus on topic Gotowanie sous-vide
Ja wyrzucam do worka z opakowaniami, chyba że bardzo brudna to wtedy idzie do zwykłego kosza.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena