× Zdrowe odżywianie

Żywność genetycznie modyfikowana

Więcej
4 lata 2 tygodni temu #50821 przez Dora
Replied by Dora on topic Żywność genetycznie modyfikowana

zuzaa napisał: Mój junior je codziennie na śniadanie takie płatki i zaczynam się zastanawiać czy nie powinnam ich wyrzucić. Ale junior byłby niepocieszony więc muszę mieć mocne argumenty.

Spróbuj przestawić juniora na inne płatki,np owsiane krajowego producenta. Przyzwyczai się i wyjdzie mu na zdrowie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 tygodni temu #50826 przez blondie
Replied by blondie on topic Żywność genetycznie modyfikowana
Owies też jest już genetycznie modyfikowany. Trzebaby wybierać produkty ekologiczne, uprawiane bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 1 tydzień temu #50864 przez dusia-czek
Replied by dusia-czek on topic Żywność genetycznie modyfikowana
A są rośliny jednocześnie ekologiczne i modyfikowane genetycznie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 1 tydzień temu #50868 przez Anna_Wisz
Replied by Anna_Wisz on topic Żywność genetycznie modyfikowana
Nie ma. A przynajmniej jeszcze nie ma. Ogólnie modyfikacja zazwyczaj polega na uodpornieniu roślinę na glifosat czyli herbicyd. Z którym zresztą jest teraz afera bo wyszło, że jest rakotwórczy. Dlatego lepiej sobie posadzić w ogrodzie albo na działce kilka drzew do tego jakieś warzywa. sama teraz będę dokupywać gruszek kilka jeszcze na Podkarpackich Sadach do mojego ogrodu. Może nie wszystko sobie wyhodujemy ale większość na pewno. Dynia piżmowa jest pyszna i łatwa w uprawie a przechowuję ją w kuchni na szafkach do lata następnego. A i jakby się kto pytał to owszem pracuję na etacie :D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 1 tydzień temu #50871 przez Dora
Replied by Dora on topic Żywność genetycznie modyfikowana
Ooo, przetrzymujesz dynie w kuchni przez cala zime? Tez jestem fanką dyni piżmowej ale nie wiedziałam, że wytrzyma do lata. W związku z tym mrożę ją a na bieżące spożycie trzymam w lodówce w szufladzie na warzywa.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 1 tydzień temu #50891 przez dusia-czek
Replied by dusia-czek on topic Żywność genetycznie modyfikowana
Lodówka to chyba nie najlepsze miejsce na dynię. Ja trzymam w piwniczce, jest sucha i nie za zimna. Ale nie trzymałam jeszcze do lata, zwykle w styczniu nie ma po niej śladu.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 11 miesiąc temu #50982 przez jagoda
Replied by jagoda on topic Żywność genetycznie modyfikowana
Ja trzymam w temp nieco niższej niż pokojowa ale najdłużej przechowywałam do grudnia. Ale gdyby uchowała się to można i dłużej. Moja siostra tak przetrzymała dynię do następnego lata.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena