Zdrowe odżywianie
herbata z cytryną
- Rosemary
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
9 lata 3 miesiąc temu #23874
przez Rosemary
Replied by Rosemary on topic herbata z cytryną
Wg mnie zwiazek herbaty z cytryna i alzheimerem to bzdura. Jesli ci smakuje taka herbata to tak pij, a jesli nie to pij bez cytryny i juz. A alzheimera bedziesz mial jesli nie bedziesz sie ruszal i to zarowno nogami jak i glowa.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Tadeusz
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
9 lata 3 miesiąc temu #23877
przez Tadeusz
Nie wydawaj duszy swej smutkowi ani nie drecz siebie myslami.
(Madrosc Strycha)
Replied by Tadeusz on topic herbata z cytryną
Ha ha Rose...Prace mam siedzaca, ale chyba mi Alzheimer nie grozi bo gimnastykuje makowke. Czyby w Pl (Alzheimer) pisalo sie jak na zachodzie, bo jakos wolalem napisac przez (ai). Ale racja to od faceta co to wymyslil, czyli wszedzie jednakowo chyba piszemy.
Moze i masz racje, bo o tym prywatnie sie dowiedzialöem, ze ma naukowy zwiazek choroba Alzheimera, a herbata z cytryna?
Ale jak juz wspominalem wczesniej, czy mozemy miec pewnosc, ze cokolwiek naukowego ponoc z gazet wyczytane to prawda, oj chyba jakis maly procencik, moze? Bo zobacz cos Ci powie kolezanka czy ktos tam, pokiwasz glowa, ok...
Ale nie bierzesz tego za powaznie i nie gonisz od razu do sklepu aby kupic ,poprobowac. Ale wyczytasz cos w gazecie swojej ulubionej,a jeszcze tak wiarygodnie napisane "najnowysze badania itd" i gonisz do sklepu bo to Ci na pewno pomoze?
To jest caly biznes. Kolezanka byla jedna przekazujac to czy tamto, ale w sumie co w gazecie to tez tylko jeden pan redaktor naczelny.
Wlasnie dostal lapoweczke od firmy farmaceutycznej, przychodzi do pracy i powiada: caly tydzien piszemy o tym leku ,ze jest najcudowniejszy...
Wymyslajcie co chcecie ma pieknie brzemiec.
A ze moze sie okazac najgorszy to juz nie jest wazne. Ludzie szybko pobiegna kupowac. A to co z redakcji i tak nikt nie sprawdza,nawet prezydent nie ma nic do gadania.
Zmierzam : dlatego czesto kolezanka moze miec wiecej racji niz te artykuly powymyslane z gazet..?
Ale tego i tak sie nie dowiemy raczej, choc niektore rzeczy wychodza po latach ,ze byly b. nie zdrowe...Leki to tylko przyklad,a moze herbata z cytryna jednak he he..?
Moze i masz racje, bo o tym prywatnie sie dowiedzialöem, ze ma naukowy zwiazek choroba Alzheimera, a herbata z cytryna?
Ale jak juz wspominalem wczesniej, czy mozemy miec pewnosc, ze cokolwiek naukowego ponoc z gazet wyczytane to prawda, oj chyba jakis maly procencik, moze? Bo zobacz cos Ci powie kolezanka czy ktos tam, pokiwasz glowa, ok...
Ale nie bierzesz tego za powaznie i nie gonisz od razu do sklepu aby kupic ,poprobowac. Ale wyczytasz cos w gazecie swojej ulubionej,a jeszcze tak wiarygodnie napisane "najnowysze badania itd" i gonisz do sklepu bo to Ci na pewno pomoze?
To jest caly biznes. Kolezanka byla jedna przekazujac to czy tamto, ale w sumie co w gazecie to tez tylko jeden pan redaktor naczelny.
Wlasnie dostal lapoweczke od firmy farmaceutycznej, przychodzi do pracy i powiada: caly tydzien piszemy o tym leku ,ze jest najcudowniejszy...
Wymyslajcie co chcecie ma pieknie brzemiec.
A ze moze sie okazac najgorszy to juz nie jest wazne. Ludzie szybko pobiegna kupowac. A to co z redakcji i tak nikt nie sprawdza,nawet prezydent nie ma nic do gadania.
Zmierzam : dlatego czesto kolezanka moze miec wiecej racji niz te artykuly powymyslane z gazet..?
Ale tego i tak sie nie dowiemy raczej, choc niektore rzeczy wychodza po latach ,ze byly b. nie zdrowe...Leki to tylko przyklad,a moze herbata z cytryna jednak he he..?
(Madrosc Strycha)
- dariasp
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 3 miesiąc temu #24048
przez dariasp
http://www.ellin.pl
Replied by dariasp on topic herbata z cytryną
Faktycznie te opisy w gazetach to wszystko są wykupione reklamy a ludzie w to ślepo wierzą. Żyjemy w takich czasach, że jeszcze można znaleźć ekologiczną żywność i to jest chyba najlepsze a co będzie za kilka lat to strach pomyśleć. Niedługo będziemy chyba łykać tabletki zamiast jedzenia...
http://www.ellin.pl
- Tadeusz
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 3 miesiąc temu #24050
przez Tadeusz
(Madrosc Strycha)
Przypomniala mi sie jedna historia. Jeszcze nie tak dawno na zachodzie europy wyszlo ,ze pewny lek dla kobiet po latach i obserwacjach okazal sie fatalny i powodowal raka piersi.
Dopiero jak tysiace kobiet zmarlo, zbadali ponownie i wyszlo...Niestety za pozno dla wielu. Jak kazdy lek co trafi do sprzedarzy i ma przynosic zyski , MUSI byc dobrze zareklamowany...Ok, to juz wiemy, ale zastanawia mnie czy lekarze cos wiedza, ze cos tu jest nie tak,a mimo to przepisuja?
To byloby juz straszne ! Rozne mysli chodza mi po glowie, bo przypomnialo mi sie jak bylem u lekarza to mi przepisal dodatkowo magnez ale o nazwie Verla? Okazal sie byc tym najdrozszym magnezem, o kilka dobrych euro?
Inne tansze niczym sie od niego nie roznily.
Ktos mi kiedys wspomnial ,ze tak lekarz robi, bo ma z tego jakas prowizje, nazwijmy to tak delikatnie.
Az strach pomyslec, ze moze i z tamtych lekow co raka powodowaly tez mogli miec jakies prowizje?
Dopiero jak tysiace kobiet zmarlo, zbadali ponownie i wyszlo...Niestety za pozno dla wielu. Jak kazdy lek co trafi do sprzedarzy i ma przynosic zyski , MUSI byc dobrze zareklamowany...Ok, to juz wiemy, ale zastanawia mnie czy lekarze cos wiedza, ze cos tu jest nie tak,a mimo to przepisuja?
To byloby juz straszne ! Rozne mysli chodza mi po glowie, bo przypomnialo mi sie jak bylem u lekarza to mi przepisal dodatkowo magnez ale o nazwie Verla? Okazal sie byc tym najdrozszym magnezem, o kilka dobrych euro?
Inne tansze niczym sie od niego nie roznily.
Ktos mi kiedys wspomnial ,ze tak lekarz robi, bo ma z tego jakas prowizje, nazwijmy to tak delikatnie.
Az strach pomyslec, ze moze i z tamtych lekow co raka powodowaly tez mogli miec jakies prowizje?

(Madrosc Strycha)
- Tadeusz
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 3 miesiąc temu #24051
przez Tadeusz
(Madrosc Strycha)
...wystarczy tych smutkow. W razie choroby i tak bedziemy lakac co na przepisza. Raczej dalej cieszmy sie zyciem, optymistycznie patrzac w przyszlosc.
Moze badzmy tylko czujniejsi i lykajmy co juz mamy sprawdzone.
Albo jak ojciec mojego znajomego.
Po 90-ce juz, nigdy lekow nie lykal, choc wykupywal, a w zamian lyknal sobie 50-ke i zawsze zdrowial.
Moze badzmy tylko czujniejsi i lykajmy co juz mamy sprawdzone.
Albo jak ojciec mojego znajomego.
Po 90-ce juz, nigdy lekow nie lykal, choc wykupywal, a w zamian lyknal sobie 50-ke i zawsze zdrowial.

(Madrosc Strycha)
- magda20
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 1 tydzień temu - 9 lata 1 tydzień temu #26185
przez magda20
Replied by magda20 on topic herbata z cytryną
Wiadomo cytryna bardzo zdrowa. Uodparnia i chroni przed przeziębieniem. Polecam jednak taką pierwotną wersję - nie w tabletkach. W wielu sklepach można dostać. Ja kupiłam tutaj techlandlab.pl, ale podejrzewam, że więcej sklepów ma kwas askorbinowy w ofercie. Trzeba poszukać. Lepiej się wtedy przyswaja witamina i dużej utrzymuje w organiźmie.
- halina
-
Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 12
9 lata 1 tydzień temu #26187
przez halina
Replied by halina on topic herbata z cytryną
Nie w tabletkach tylko w proszku, co za różnica? Ja już wolę cytrynę.
Moderatorzy: ewak, norcia