× Zdrowe odżywianie

Zamiast cukru

Więcej
9 lata 11 miesiąc temu #21352 przez pauladra
Replied by pauladra on topic O:Zamiast cukru
Ja za piwem wprawdzie nie przepadam, ale grzane wino z przyprawami i miodem jest wspaniałe. Imbiru i pomarańczy nie dodawałam, ale spróbuję, w każdym bądź razie korci mnie spróbowanie z imbirem, może wyjść ciekawie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 11 miesiąc temu #21353 przez villemo
Replied by villemo on topic O:Zamiast cukru
fakt, grzane wino z miodem i przyprawami jest po prostu pycha. co do herbaty, to też używam miodu zamiast, tylko warunek jest taki, że miód musi być ze sprawdzonej pasieki. kiedyś chcąc ograniczyć ilość cukru po prostu stopniowałam sobie jego zużycie, co jakiś czas zmniejszałam ilość o jakieś pół łyżeczki, aż faktycznie całkowicie doszłam do gorzkiej.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 11 miesiąc temu #21397 przez alina
Replied by alina on topic O:Zamiast cukru
Herbata z miodem może być, pijam taką przy przeziębieniach ale z dodatkiem imbiru i cytryny. Miód wtedy nie tylko wspomaga leczenie ale i łagodzi ostry smak imbiru.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 11 miesiąc temu #21400 przez halabka
Replied by halabka on topic O:Zamiast cukru
Przyznam, że bywają chwilę kiedy tak bardzo pragnę ciepłej słodkiej czarnej herbatki :blush: Zwykle pijam herbaty zielone, owocowe (ale tylko naturalne mieszanki suszu, bez chemii, chętnie białowieską) czy ziołowe, oczywiście bez cukru, ale gdy mnie nachodzi choroba, gdy mi smutno i źle to sobie dosładzam życie :)
A czym? Miodem naturalnym, wyłącznie. A kawusię, którą zawsze pijam gorzką, w takich chwilach - dopieszczam mlekiem i cukrem trzcinowym cynamonowym! Rewelacja na piątkowy wieczór pod kocykiem :cheer:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 11 miesiąc temu #21407 przez pauladra
Replied by pauladra on topic O:Zamiast cukru
Nie słyszałam jeszcze o kawie z cynamonem, ale trzeba spróbować. Tyle, że wtedy rzeczywiście musi być słodka. A cukier trzcinowy ma jakiś wpływ na smak kawy?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 11 miesiąc temu #21408 przez halabka
Replied by halabka on topic O:Zamiast cukru
Cukier trzcinowy przede wszystkim jest zdrowszy. Ja wyczuwam lekką różnicę w smaku. Można zrobić miksa samemu, ale ja używam gotowej mieszanki firmy Runo, jest to bardzo drobno zmielony cukier, tak że się ładnie miesza z cynamonem.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 11 miesiąc temu #21417 przez pauladra
Replied by pauladra on topic O:Zamiast cukru
Masz na myśli ten cukier:
http://www.sklepik.runobio.pl/product.php?id_product=147
Mnie tam zainteresowały przyprawy do grzańca, super sprawa z całymi laskami cynamonu, wanilii czy gwiazdkami anyżu, a nie jakaś mielonka. Mam ochotę wypróbować. Miałaś je? Na ile wina czy piwa wystarczy takie opakowanie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena