× Zdrowe odżywianie

kiełki

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #1670 przez asiulandia
kiełki was created by asiulandia
kupiłam ostatnio kiełki czy istnieje jakieś specjalne naczynie w którym można je wysiać ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #1674 przez ewak
Replied by ewak on topic O:kiełki
Najlepiej w specjalnym naczyniu (takie tacki, nakładane jedna na drugą). większe nasiona (fasolki, groch, słonecznik itp) lepiej w słoiku. Pszenicę możesz kiełkować na sitku nałożonym na garnek, tak żeby nasiona lekko były zwilżone. Tu masz wszystko o kiełkach . Ja właśnie też przymierzam się do rozpoczęcia sezonu kiełkowego. Robię kiełki od listopada do maja i już mi ich brakuje.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #1676 przez jagna
Replied by jagna on topic O:kiełki
a jakie kiełki kupiłaś? jeśli z rzeżuchy to możesz ją kiełkować nawet na wilgotnej ligninie rozłożonej na talerzu

Jagna

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #1684 przez magda
Replied by magda on topic O:kiełki
Jeszcze nie robiłam sama kiełków, ale przymierzam sie w tym roku. Jakie kiełki polecacie na początek?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #1686 przez karolina
Replied by karolina on topic O:kiełki
Zacznij od rzeżuchy, łatwo i szybko kiełkuje. Podobnie lucerna, rzodkiewka i gorczyca. Brokuły też są łatwe i bardzo wartościowe, więc również polecam na początek. W drugim etapie możesz zabrać się za fasole i grochy.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #1822 przez anka
Replied by anka on topic O:kiełki
Ja już rozpoczęłam sezon kiełkowy rzeżuchą, lucerną i kozieradką. A na sitku już pęcznieje pszenica.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #1826 przez karolina
Replied by karolina on topic O:kiełki
polecam kiełki z rzodkiewki lub gorczycy dodawane do puree ziemniaczanego, dodaje pikantnego smaku i nawet byle jakie ziemniaki stają się zjadliwe

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena