×
Zdrowe odżywianie
jadacie kasze?
- kinga
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 783
- Otrzymane podziękowania: 4
14 lata 2 miesiąc temu #1802
przez kinga
Replied by kinga on topic O:jadacie kasze?
Dobrze, że przypomniałaś o gołąbkach. Kiedyś nawet często robiłam gołąbki z kaszą jęczmienną i mięsem. Nie wiem czemu o nich zapomniałam. Jutro poeksperymentuję z gołąbkami z kaszą gryczaną i grzybami.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- julka
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 200
- Otrzymane podziękowania: 0
14 lata 2 miesiąc temu #1871
przez julka
Replied by julka on topic O:jadacie kasze?
polecam zapiekankę z kaszy perłowej z grzybami i jajkami, najlepiej ze świeżymi lub mrożonymi grzybami
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- amanda
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 266
- Otrzymane podziękowania: 5
14 lata 2 miesiąc temu #1877
przez amanda
Replied by amanda on topic O:jadacie kasze?
możesz podrzucić przepis? pół zamrażarki mam załadowanej grzybami a już znudziła mi się zupa grzybowa i omlet z grzybami
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- julka
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 200
- Otrzymane podziękowania: 0
14 lata 2 miesiąc temu #1908
przez julka
Replied by julka on topic O:jadacie kasze?
Proszę bardzo.
Składniki: 25 dag kaszy (np. wiejskiej), 2 dag cebuli, 50 dag świeżych grzybów, 10 dag tłuszczu, 4-8 jajek, 5-10 dag żółtego sera, pół szklanki śmietany, sól, pieprz, posiekana bazylia, sos koperkowy
Grzyby udusić z cebulą. Połączyć je z kaszą i śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem i bazylią. Przygotowaną masę wyłożyć na wysmarowany masłem półmisek żaroodporny. W kaszy wcisnąć tyle wgłębień, ile ma być jajek, do każdego wbić po jednym jajku, oprószyć solą i pieprzem, posypać bazylią i utartym serem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku.
Podawać na gorąco z sosem koperkowym i surówką.
Składniki: 25 dag kaszy (np. wiejskiej), 2 dag cebuli, 50 dag świeżych grzybów, 10 dag tłuszczu, 4-8 jajek, 5-10 dag żółtego sera, pół szklanki śmietany, sól, pieprz, posiekana bazylia, sos koperkowy
Grzyby udusić z cebulą. Połączyć je z kaszą i śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem i bazylią. Przygotowaną masę wyłożyć na wysmarowany masłem półmisek żaroodporny. W kaszy wcisnąć tyle wgłębień, ile ma być jajek, do każdego wbić po jednym jajku, oprószyć solą i pieprzem, posypać bazylią i utartym serem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku.
Podawać na gorąco z sosem koperkowym i surówką.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- amanda
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 266
- Otrzymane podziękowania: 5
14 lata 2 miesiąc temu #1918
przez amanda
Replied by amanda on topic O:jadacie kasze?
Super! dziś będzie zapiekanka z kaszy z surówką z kapusty kiszonej wg przepisy Eny. Grzyby mam mrożone już podduszone z cebulą więc pójdzie bardzo szybko.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- kamilka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 819
- Otrzymane podziękowania: 9
14 lata 2 miesiąc temu #2137
przez kamilka
Replied by kamilka on topic O:jadacie kasze?
Widziałam niedawno w sklepie ze zdrową żywnością ziarno quinoa. Podobno jest niezwykle bogate w białko. Robiłyście coś z tego?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- kinga
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 783
- Otrzymane podziękowania: 4
14 lata 2 miesiąc temu #2148
przez kinga
Replied by kinga on topic O:jadacie kasze?
Quinoa to jest rodzaj prosa z Ameryki Południowej. Rzeczywiście ponoć bardzo odżywcze i bogate w wartościowe białko. Można nim zastępować kasze czy ryż.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Moderatorzy: ewak, norcia