×
Zdrowe odżywianie
smaczny grill
- Martens
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 15
- Otrzymane podziękowania: 0
10 lata 3 miesiąc temu #20518
przez Martens
Replied by Martens on topic O:smaczny grill
Doświadczenie potwierdza iż nie przypala się, oczywiście jeśli rozniecisz nie wiadomo jakie ognisko na grillu to cóż, umówmy się, że to wtedy już nie grill 
Tak robione mięsko będzie równorzędnie dopieczone i bardziej soczyste przede wszystkim. Jedząc mocno przypieczone mięso jednak w dużej mierze wyparowuje z niego woda stąd o mały włos do spalenia, którego nie chcemy.

Tak robione mięsko będzie równorzędnie dopieczone i bardziej soczyste przede wszystkim. Jedząc mocno przypieczone mięso jednak w dużej mierze wyparowuje z niego woda stąd o mały włos do spalenia, którego nie chcemy.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- vanessa
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 273
- Otrzymane podziękowania: 5
10 lata 3 miesiąc temu #20526
przez vanessa
Replied by vanessa on topic O:smaczny grill
A ten papier to taki prawdziwy papier ewent.czymś nasączany czy jakies tworzywo papieropodobne?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- cyberpunk
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 6
- Otrzymane podziękowania: 0
10 lata 3 miesiąc temu #20531
przez cyberpunk
Replied by cyberpunk on topic O:smaczny grill
Mi to wygląda troche na pergamin, powierzchnie ma jakby nawoskowaną. Zrobiłam karkówke z grilla i wyszła b.dobra.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Hailie
- Gość
-
10 lata 3 miesiąc temu #20542
przez Hailie
Replied by Hailie on topic O:smaczny grill
Adrianna AD napisał:
Aż z ciekawości zerknęłam jak wygląda to "narzędzie tortur" i okazało się, że sama torturuje takim widelcem mięso
Kupiłam w czerwcu w sklepie Stylowa Zastawa cały zestaw grillowych sztućców,a do tego nowego grilla (musiałabym być gotowa na rozpoczęcie sezonu, a że rodzina nam się powiększyła trzeba było zainwestować w większy:) i w tym zestawie był właśnie ten widelec Forky (pojęcia nie miałam, ze widelec ma...imię
). Przydaje się do miecha, lepiej się trzyma, niż na normalnym widelcu albo na szczypcach.
Ja ostatnio zastanawiam się nad grillem elektrycznym, trochę mi tęskno za karkówką w marynacie czosnkowej...
Mam tylko problem z przekręcaniem produktów na ruszcie...zawsze jakoś wszystko mi spada. Mojemu mężowi to jakoś tak łatwiej idzie. Koleżanka mi poleciła jakiś taki profilowany widelec, forky ale sama nie wiem przypomina trochę jakieś narzędzie tortur
Aż z ciekawości zerknęłam jak wygląda to "narzędzie tortur" i okazało się, że sama torturuje takim widelcem mięso


Ja ostatnio zastanawiam się nad grillem elektrycznym, trochę mi tęskno za karkówką w marynacie czosnkowej...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- biesy
- Gość
-
10 lata 3 miesiąc temu #20636
przez biesy
Replied by biesy on topic O:smaczny grill
renia77 napisał:
przepraszam, a co złego w przyprawach?[/quote]
W przyprawach nic, ale w gotowych mieszankach często są chemiczne polepszacze smaku, jak np. glutaminian sodu.
Narzędzie tortur, czyli co?
przepraszam, a co złego w przyprawach?[/quote]
W przyprawach nic, ale w gotowych mieszankach często są chemiczne polepszacze smaku, jak np. glutaminian sodu.
Narzędzie tortur, czyli co?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- renia77
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 319
- Otrzymane podziękowania: 6
10 lata 3 miesiąc temu #20647
przez renia77
Replied by renia77 on topic O:smaczny grill
Już dawno zauważyłam, że w gotowych mieszankach przyprawowych jest glutaminian i nie używam ich. Ale własne kompozycje jak najbardziej.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- biesy
- Gość
-
10 lata 3 miesiąc temu #20721
przez biesy
Replied by biesy on topic O:smaczny grill
Widziałam filmik z tym widelcem, poczytałam trochę na forach i zamówiłam. Dzisiaj walczyłam ze schabowymi no i całkiem wygodny, a do wygodnego łatwo się przyzwyczaić.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Moderatorzy: ewak, norcia