×
Zdrowe odżywianie
Zdrowa kanapka czyli co do chleba - jeśli już
- Pięć Smaków
- Autor
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
- Posty: 6
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 2 tygodni temu #11169
przez Pięć Smaków
Zdrowa kanapka czyli co do chleba - jeśli już was created by Pięć Smaków
Zdrowa kanapka czyli co do chleba - jeśli już
Data warsztatu 6 luty 2011 (niedziela), od 10:00 do 15:00
Kierunek warsztatów warsztat dla wszystkich, praktyka plus teoria
Osoba prowadząca Anna Krasucka
Miejsce ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Warszawie (Grochów)
Opis
Zdrowa kanapka czyli co do chleba - jeśli już
Kanapka - prosta i szybka do przygotowania to stały element polskiej popkultury kuchennej. Jemy ją często na śniadanie, lunch, piknik i kolację. Łatwo ją zabrać ze sobą, jeszcze prościej zjeść – w każdym miejscu, bez sztućców, bez zbędnych „formalności”.
Wygoda nie zawsze idzie w parze ze zdrowiem. Kanapki spożywane często i w nadmiarze – mogą nam po prostu zaszkodzić. W wielu sytuacjach nie jesteśmy jednak w stanie z nich zrezygnować.
Więc jak robić je właściwie?
Na warsztacie PIĘĆ SMAKÓW dowiesz się, jaki chleb jest dla Ciebie najlepszy, co zrobić, aby był łatwiej strawny i nie zaśluzowywał organizmu. Przede wszystkim dowiesz się także, co na ten chleb kłaść.
Wspólnie przygotujemy kilka past i pasztetów do chleba, które będą odżywcze i smaczne. Poznasz również proste przepisy na inne chlebowe smarowidła, które odmienią i urozmaicą każdą Twoją kanapkę.
Porozmawiamy także o tym, co także można zjeść na drugie śniadanie lub na mały głód.
Podzielę się z Wami własnymi doświadczeniami dotyczącymi spożycia chleba, w tym również sposobami na samodzielnie i proste sposoby na jego wypiek w domu (na prawdziwym zakwasie!).
W programie warsztatów:
1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2. Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
Poziom trudności dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy
* stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
* wszystkie potrzebne produkty
* skrypty z przepisami
* duuuużo smakowitego jedzenia
* miłą atmosferę
* kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym
Cena 230 zł/osoba
tel. +48 507 200 477
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
www.piecsmakow.com.pl
Data warsztatu 6 luty 2011 (niedziela), od 10:00 do 15:00
Kierunek warsztatów warsztat dla wszystkich, praktyka plus teoria
Osoba prowadząca Anna Krasucka
Miejsce ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Warszawie (Grochów)
Opis
Zdrowa kanapka czyli co do chleba - jeśli już
Kanapka - prosta i szybka do przygotowania to stały element polskiej popkultury kuchennej. Jemy ją często na śniadanie, lunch, piknik i kolację. Łatwo ją zabrać ze sobą, jeszcze prościej zjeść – w każdym miejscu, bez sztućców, bez zbędnych „formalności”.
Wygoda nie zawsze idzie w parze ze zdrowiem. Kanapki spożywane często i w nadmiarze – mogą nam po prostu zaszkodzić. W wielu sytuacjach nie jesteśmy jednak w stanie z nich zrezygnować.
Więc jak robić je właściwie?
Na warsztacie PIĘĆ SMAKÓW dowiesz się, jaki chleb jest dla Ciebie najlepszy, co zrobić, aby był łatwiej strawny i nie zaśluzowywał organizmu. Przede wszystkim dowiesz się także, co na ten chleb kłaść.
Wspólnie przygotujemy kilka past i pasztetów do chleba, które będą odżywcze i smaczne. Poznasz również proste przepisy na inne chlebowe smarowidła, które odmienią i urozmaicą każdą Twoją kanapkę.
Porozmawiamy także o tym, co także można zjeść na drugie śniadanie lub na mały głód.
Podzielę się z Wami własnymi doświadczeniami dotyczącymi spożycia chleba, w tym również sposobami na samodzielnie i proste sposoby na jego wypiek w domu (na prawdziwym zakwasie!).
W programie warsztatów:
1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2. Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
Poziom trudności dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy
* stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
* wszystkie potrzebne produkty
* skrypty z przepisami
* duuuużo smakowitego jedzenia
* miłą atmosferę
* kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym
Cena 230 zł/osoba
tel. +48 507 200 477
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
www.piecsmakow.com.pl
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Moderatorzy: ewak, norcia