× Zdrowe odżywianie

potrzebny przepis

Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #10493 przez kwasek
potrzebny przepis was created by kwasek
Słuchajcie ostatnio jadłam bardzo dobry bryzol w restauracji "u Romana". Bardzo dawno nie jadłam niczego podobnego. Postanowiłam wiec spróbować zrobić podobny bryzol w domu-kompletnie się nie udał:( Może znacie jakiś sprawdzony przepis na bryzol

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #10500 przez mroowa
Replied by mroowa on topic O:potrzebny przepis
Chyba najlepiej zapytać samego Romana.;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #10508 przez agnicha
Replied by agnicha on topic O:potrzebny przepis
Chyba zalezy to nie tyle od przepisu co od jakosci miesa. Z mlodziutkiej poledwicy trudno zrobic zly bryzol, a ze starego wolu bedzie masakra.;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #10526 przez Inka
Replied by Inka on topic O:potrzebny przepis
Agnicha ma rację, wszystko zależy od jakości mięska. Jeśli młode, nieprzerośnięte to wystarczy pokroić je na porcje w poprzek włókna, trochę potłuc tłuczkiem, zrobić kratkę nożem, posolić, popieprzyć + ewent. przyprawy ziołowe i na gorący tłuszcz. Do tego mnoże być podsmażona cebulka czy duszone pieczarki, niektórzy kładą sadzone jajko, ale moim zdaniem to przesadna ilość białka.

Ciesz się życiem, póki możesz

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #10531 przez milena
Replied by milena on topic O:potrzebny przepis
A może to był bryzol z mielonego?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • weronka
  • Gość
  • Gość
12 lata 1 miesiąc temu #10810 przez weronka
Replied by weronka on topic O:potrzebny przepis
No nie, bryzol z mielonego? A jak ma niby wygladac?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #10821 przez Inka
Replied by Inka on topic O:potrzebny przepis
Zetknełam się z takim. To takie mielone tylko bardziej płaskie jak grubsze placki i z krateczką na górze zrobioną nożem. No i samo mielone mięso, bez bułki.

Ciesz się życiem, póki możesz

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: ewaknorcia
Zasilane przez Forum Kunena