Zajęcia dzieci
Czytanie książek, czy to już przeżytek?
- bogna
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
5 lata 6 miesiąc temu #45898
przez bogna
Replied by bogna on topic Czytanie książek, czy to już przeżytek?
Wg mnie warto kupować książki specjalistyczne, do których często wracamy, a zwykłą beletrystykę do jednorazowego przeczytania lepiej wypożyczyć. Może w ten sposób uchroni się choć jedno drzewo, bo w bibliotece książki są wielokrotnego użytku.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Adamila021
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
5 lata 4 miesiąc temu - 5 lata 4 miesiąc temu #46563
przez Adamila021
Replied by Adamila021 on topic Czytanie książek, czy to już przeżytek?
Uważam ,że nie ale sam się przyznaje ,że dużo czytam artykułów poradnikowych takich jak xxx z których można dowiedzieć się wiele ciekawego. Potem dodaje do ulubionych i śledzę danego bloga czytając go regularnie.
- telinka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
5 lata 4 miesiąc temu #46567
przez telinka
Replied by telinka on topic Czytanie książek, czy to już przeżytek?
A co mają blogi czy nawet portale internetowe do książek?
- agnieszka
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
5 lata 3 miesiąc temu - 5 lata 3 miesiąc temu #46694
przez agnieszka
Replied by agnieszka on topic Czytanie książek, czy to już przeżytek?
Co do drzew: ja czytam ebooki:D
Uwielbiam czytać i nie wyobrażam sobie dnia bez chociaż jednego rozdziału. Mój budżet ratuje fakt, że nie czytam po polsku, więc nie kupuję w polskich księgarniach. Książki czytam tylko i wyłącznie po włosku (kwestia zawodu - chcę mieć kontakt z tym językiem nie tylko specjalistycznym, ale i takim książkowym).Jest mnóstwo księgarni internetowych (włoskich), gdzie zapłacę za książkę 0,99 euro (=4 zł) na promocjach. Miesięcznie czytam ok. 4 książek (zazwyczaj kryminały, thrillery, powieści).
Chociaż teraz jest fajna opcja w legimi wykupienia abonamentu - wtedy płaci się abonament a czyta się ile się chce. To też nie jest droga opcja w porównaniu z książkami papierowymi...
Uwielbiam czytać i nie wyobrażam sobie dnia bez chociaż jednego rozdziału. Mój budżet ratuje fakt, że nie czytam po polsku, więc nie kupuję w polskich księgarniach. Książki czytam tylko i wyłącznie po włosku (kwestia zawodu - chcę mieć kontakt z tym językiem nie tylko specjalistycznym, ale i takim książkowym).Jest mnóstwo księgarni internetowych (włoskich), gdzie zapłacę za książkę 0,99 euro (=4 zł) na promocjach. Miesięcznie czytam ok. 4 książek (zazwyczaj kryminały, thrillery, powieści).
Chociaż teraz jest fajna opcja w legimi wykupienia abonamentu - wtedy płaci się abonament a czyta się ile się chce. To też nie jest droga opcja w porównaniu z książkami papierowymi...
- annabog
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
5 lata 3 miesiąc temu #46700
przez annabog
Replied by annabog on topic Czytanie książek, czy to już przeżytek?
Ja często ściągam z Amazona, jest tam dużo zupełnie darmowych książek, które można czytać jako trening językowy. A w Polsce kupuję głównie w promocjch i też wychodzi tanio. Dostaję newslettery o nowościach i promocjach od Publio i Woblinka i wykorzystuję je.
- neonka
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
5 lata 3 miesiąc temu #46738
przez neonka
Replied by neonka on topic Czytanie książek, czy to już przeżytek?
Kiedyś chciałam kupić sobie czytnik e-booków, ale stwierdziłam, że wolę tradycyjnie mieć dużo książek na półce.
Nie idę aż tak w stronę nowoczesności.

- annabog
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
5 lata 3 miesiąc temu #46739
przez annabog
Replied by annabog on topic Czytanie książek, czy to już przeżytek?
Jakbyś miała półki z książkami na wszystkich kawałkach ścian wolnych od mebli, okien i drzwi to inaczej mówiłabyś.

Moderatorzy: asja, norcia