Zajęcia dzieci
własne ozdoby choinkowe
- kinga
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
14 lata 1 miesiąc temu #2274
przez kinga
Replied by kinga on topic O:własne ozdoby choinkowe
Myślę, że wytrzyma, bo to jodła a nie świerk. No i nie przegrzewamy jej, stoi w pokoju, w którym nikt nie śpi więc na noc przykręcam kaloryfer i odkręcam dopiero następnego dnia popołudniu na 5-6 godzin. A przynajmniej nie będzie szkoda rozbierać, bo na Trzech Króli pewnie będzie już się sypać.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Nina
- Gość
-
14 lata 1 miesiąc temu #2306
przez Nina
Replied by Nina on topic O:własne ozdoby choinkowe
u mnie też już stoi i nie będzie się sypać bo sztuczna

- asiulandia
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
14 lata 1 miesiąc temu #2311
przez asiulandia
Replied by asiulandia on topic O:własne ozdoby choinkowe
a u mnie dzieci zajmą się choiną dopiero w niedzielę bo jutro mam zamiar upiec pierniczki i kilka powiesimy na choince
- Natalia
- Gość
-
14 lata 1 miesiąc temu #2317
przez Natalia
Replied by Natalia on topic O:własne ozdoby choinkowe
A cukierki też wieszacie na choinkę? Pamiętam z mojego dzieciństwa specjalne cukierki choinkowe. Były cienki i długie w kolorowych celofanowych papierkach. U nas w domu już w pierwszy dzień świąt nie było ich na gałęziach do których dzieci sięgnęły a do końca świąt znikały nawet z górnych.

- klaudia
- Gość
-
14 lata 1 miesiąc temu #2326
przez klaudia
Replied by klaudia on topic O:własne ozdoby choinkowe
Cukierki u nas też były i nawet w ubiegłym roku wieszałam ale w tym jakoś ich nie widzę. "Choinkowe" cukierki rzeczywiście są długie i nie tyle w celofanach co w kolorowych "złotkach". Myślę zresztą, że normalne też można obwinąć w bardziej błyszczące papierki i powiesić. U nas też znikały ale papierek zostawał jakby nienaruszony, więc do końca wyglądało, że cukierki wiszą, tylko jak się takiego cukierka dotknęło to okazywało się, że to puste opakowanie.
Dzieci są zdolne.

- julia
- Gość
-
14 lata 1 miesiąc temu #2337
przez julia
Replied by julia on topic O:własne ozdoby choinkowe
U nas zawsze wiesza się cukierki ale takie zwykłe czekoladowe tylko zawijamy je w kolorowe papierki. Dzieci też ściągały je z choinki już pierwszego wieczoru po powieszeniu. W ubiegłym roku zrobiłam im psikusa i cukierki na dolnych gałęziach zamieniłam cukierkami imbirowymi, których dzieci nie cierpią. W efekcie cukierki czekoladowe wiszące wyżej uchowały się aż do momentu rozbierania choinki.
- Aleksandra
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
10 lata 1 miesiąc temu #21216
przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic O:własne ozdoby choinkowe
Dobry pomysł z podmienianiem cukierków. Można zawijać w papierek również suszone owoce, zdrowsze i tez jakaś niespodzianka, bo w jednym może być morela, w innym śliwka albo jabłko.
Moderatorzy: asja, norcia