Zajęcia dzieci
angielski od przedszkola?
- olga
-
Autor
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 7
14 lata 3 miesiąc temu #1746
przez olga
Replied by olga on topic O:angielski od przedszkola?
Zmotywować potrafię, ale miałam wątpliwości czy taki kurs nie przyniesie więcej szkód niż korzyści. Poprosiłam więc o pokazanie kopii dokumentu potwierdzającego kwalifikacje nauczycielki. Okazało się, że jest po anglistyce a dodatkowo zrobiła kurs nauczania dzieci Helen Doron czyli jestem już spokojna.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- kinga
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
14 lata 2 miesiąc temu #1806
przez kinga
Replied by kinga on topic O:angielski od przedszkola?
Małe dzieci bardzo szybko uczą się języka obcego i jest to dla nich tak naturalne jak nauka w języku macierzystym. Znałam przypadek, gdy babcia rozmawiała z dzieckiem po niemiecku a rodzice po polsku i mała była całkowicie dwujęzyczna, oba języki były dla niej tak samo ważne. Gdy ktoś zadał jej pytanie po niemiecku to odpowiadała po niemiecku, gdy po polsku odpowiadała po polsku i nigdy się nie pomyliła. Chyba więc warto uczyć angielskiego tak małe dzieci, ale oczywiście nauczyciel powinien mieć do tego odpowiednie kwalifikacje.
- Julia
- Gość
-
12 lata 11 miesiąc temu #7482
przez Julia
Replied by Julia on topic O:angielski od przedszkola?
a posyłała któraś z Was swoje dziecko na kurs angielskiego metodą helen doron? czy efekty rzeczywiście takie spektakularne, jak reklamowane?
- disturbia
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 8 miesiąc temu #8356
przez disturbia
Replied by disturbia on topic O:angielski od przedszkola?
faktycznie, to że dziecko się pośle na ten angielski, wcale nie oznacza, że nauczy się ono szybko tego języka..musi po prostu chcieć się uczyć, a do tego potrzebne są ciekawe metody nauczania, myślę, że np. lepszym pomysłem jest kupienie książki elektronicznej AXON gdzie dziecko przez zabawę uczy się języka angielskiego niż wysyłanie go na nudne kursy, z których nic nie wyniesie..patrząc na tą książkę, to sama chętnie bym się pobawiła powtarzając materiał
moim zdaniem takie uczenie się przez zabawę będzie efektywniejsze

- kwasek
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
12 lata 5 miesiąc temu #9419
przez kwasek
Replied by kwasek on topic O:angielski od przedszkola?
Oczywiście jeśli nauczyciel, który ma prowadzić zajęcia nie ma odpowiednich kwalifikacji to takie zajęcia mijają się z celem. Trzeba pamiętać,że dziecko jest specyficznym uczniem, nie wolno go przymuszać do nauki , bo naturalnie szybko się zniechęci:) Natomiast nauka przez zabawę( na przykłąd w Akademi Małych Tygrysków zajęcia tak wyglądają) potrfai przynieść spekatakularne efekty. Ważne, by dziecko przyswajałao wiedzę w naturalny sposób np ucząc sie piosenek po angielski itp . Generalnie jestem "za;")
- krainaczarów
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
12 lata 3 miesiąc temu #10255
przez krainaczarów
Replied by krainaczarów on topic O:angielski od przedszkola?
Jestem jak najbardziej za nauka angielskiego od najwcześniejszych lat. Wiadomo, ze nie od razu zacznie wprowadzać się trudny materiał, ale nawet nauka podstaw ułatwia dzieciom w późniejszym czasie naprawdę wiele. Bardzo ciekawa ofertę edukacyjną ma Akademia Elfów w Krakowie, wśród licznych zajęć, jest tez angielski. Takie zajęcia przeważnie wyglądają jak zabawa, więc nie ma się co bać, ze dziecko już od tak młodego wieku będzie w książkach siedziało.
- nefertiti
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
12 lata 3 miesiąc temu #10347
przez nefertiti
Replied by nefertiti on topic O:angielski od przedszkola?
Ważne, żeby dzieciaki dobrze się bawiły podczas nauki języka. Wiem, że w szkole Axon dla najmłodszych jest organizowanie m.in. karaoke i różne tego typu zajęcia, także dzieciaki się nie nudzą, a powoli zaczynają osłuchiwać się z językiem i starać się nim posługiwać. Moim zdaniem tego typu zajęcia dodatkowe będą potem procentować, także śmiało można przedszkolaka posłać na j.angielski.
Moderatorzy: asja, norcia