angielski od przedszkola?
- norcia
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 8
I tak bywa, więc sprawa indywidualna i wszystko zależy od nauczyciela.Na moim roku na uczelni były 2 dziewczyny, które angielskiego uczyły się od przedszkola i to na renomowanych i drogich kursach. Ale poziom ich angielskiego był bardzo bardzo niski. Czyli samo chodzenie na angielski nic nie daje, potrzeba motywacji do nauki. Czy potrafisz zmotywowac swoje dziecko?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- africana
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Tak, maluchy najszybciej przyswajają sobie obca mowę, bo są w okresie uczenia się mówienia. Ale niedawno słyszałam wypowiedzi psychologów, ze nie powinno się za wcześnie uczyć dziecka drugiego języka, bo to zaburza naukę języka ojczystego.
A ja właśnie wczoraj oglądałam program na temat rozwoju ludzkiego mózgu i badań prowadzonych w latach 80 na dużej grupie dzieci, które od prawie niemowlęcia były pod opieką nauczycieli, psychologów i naukowców. Generalny wniosek był taki, że nie dla mózgu nie ma takiego okresu, który były za wczesny na wpajanie wiedzy i umiejętności.

- norcia
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- Arowana14
- Wylogowany
- New Member
-
- milena
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- MagdaLenka
- Wylogowany
- Zablokowany
-
Szkoła językowa Mr Robinson to doskonały wybór. Moja Majka jest zachwycona lekcjami i nowymi słówkami, których się uczy. Kontakt do szkoły dostałam od znajomej przy okazji jakiegoś spotkania i skorzystałam

- stenka
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 3