Zajęcia dzieci
czytniki e-booków
- kinga
-
Autor
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
11 lata 4 dni temu #16222
przez kinga
Replied by kinga on topic O:czytniki e-booków
Możesz poszukać w necie, może są gdzieś tańsze. Ja mam sklep Vobisu pod nosem i dlatego tam często kupuję.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- kalinka
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 3 dni temu #16250
przez kalinka
Zabijać to nie znaczy wyjąć rewolwer jak Buck Jones i zrobić pif-paf! To wcale nie tak. Można zabijać w sercu. Po prostu przestać kogoś kochać. I wtedy ten ktoś umiera.
Replied by kalinka on topic O:czytniki e-booków
A nie lepsza książka? Nie przemawiają do mnie tego typu nowości. Moje dziecko widzi mnie czytającą, razem pożyczamy mu książeczki w bibliotece, i mam nadzieję, że zaszczepię w nim miłość do książek. Tych prawdziwych. Bo zdrowsze dla oka i organizmu (komputery, czytniki promieniują).
Zabijać to nie znaczy wyjąć rewolwer jak Buck Jones i zrobić pif-paf! To wcale nie tak. Można zabijać w sercu. Po prostu przestać kogoś kochać. I wtedy ten ktoś umiera.
- blondynka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
11 lata 2 dni temu #16268
przez blondynka
Replied by blondynka on topic O:czytniki e-booków
Z tego co tu piszą dziewczyny wynika, że czytniki działają trochę inaczej niż komputery i nie męczą oczu. Ale zgadzam się, że nie ma to jak prawdziwa papierowa książka, tylko niestety one szybko zostaną całkowicie zastąpione przez elektroniczne, czy nam się to podoba czy nie.

- kalinka
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #16281
przez kalinka
blondynka napisał:
trudno mi w to uwierzyć. Zawsze będą ludzie, którzy będą kochali książki, te prawdziwe, za ich szelest, zapach. Zwłaszcza, że coraz więcej osób odwraca się od pogoni za nowinkami technicznymi, pragnąc spokoju, ciszy, kontaktu z naturą nie przerywanego ciągłym szumem komputerów, dzwonkami telefonów. Nie wiem jak będzie, ale mam nadzieję, że nigdy nie dojdzie do sytuacji, w której książka zostanie całkowicie wyparta przez elektronikę.
Z tego co tu piszą dziewczyny wynika, że czytniki działają trochę inaczej niż komputery i nie męczą oczu. Ale zgadzam się, że nie ma to jak prawdziwa papierowa książka, tylko niestety one szybko zostaną całkowicie zastąpione przez elektroniczne, czy nam się to podoba czy nie.
trudno mi w to uwierzyć. Zawsze będą ludzie, którzy będą kochali książki, te prawdziwe, za ich szelest, zapach. Zwłaszcza, że coraz więcej osób odwraca się od pogoni za nowinkami technicznymi, pragnąc spokoju, ciszy, kontaktu z naturą nie przerywanego ciągłym szumem komputerów, dzwonkami telefonów. Nie wiem jak będzie, ale mam nadzieję, że nigdy nie dojdzie do sytuacji, w której książka zostanie całkowicie wyparta przez elektronikę.
- kinga
-
Autor
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
11 lata 1 dzień temu #16290
przez kinga
Replied by kinga on topic O:czytniki e-booków
Ja też wolę czytać dla przyjemności prawdziwą książkę. Ale do nauki, do pracy i na deszczowe wakacje taki czytnik świetnie się sprawdza. I musze Cię zmartwić, te czytniki będą sie rozwijać i wyprą papierowe książki na mur beton. Niestety.
Pomyśl, że jeszcze nie tak dawno pisaliśmy odręcznie listy, naklejaliśmy znaczek, wrzucaliśmy do skrzynki i tygodniami czekaliśmy na odpowiedź. Wyobrażasz to sobie dzisiaj? A odręcznie pisany list to nie to samo co elektroniczny mail, a kto dziś pisze normalne listy?

- kalinka
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #16291
przez kalinka
Z listami ciężko
choć ostatnio napisaliśmy z synusiem list do babci. Taki prawdziwy. No i kartki świąteczne tez wysyłam
ale ja to pewnie staroświecka jestem

- blondynka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
11 lata 12 godzin temu #16293
przez blondynka
Replied by blondynka on topic O:czytniki e-booków
No widzisz, jeszcze tylko kartki świąteczne wysyłasz i synuś list do babci pisze. Jak moje dzieci były mniejsze to też robiły laurki i je wysyłaliśmy do babci pocztą a teraz i babcia i dzieci są skomputeryzowane i nawet laurki lecą mailem.
Co więcej, babcia nie może sobie już wyobrazić życia bez poczty elektronicznej.

Moderatorzy: asja, norcia