Pielęgnacja urody
wypadające włosy
- Halina
- Autor
- Gość
-
14 lata 1 miesiąc temu #2353
przez Halina
wypadające włosy was created by Halina
Od miesiąca strasznie wypadają mi włosy. Włosy mam dosyć długie. Czy muszę je skrócić, bo są słabe? A może brak mi jakichś witamin czy mikroelementów? A może to wina nadchodzącej zimy? Ale w poprzednich latach o tej porze tak nie było. Poradźcie coś, bo niedługo będę całkiem łysa.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- jagna
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 8
14 lata 1 miesiąc temu #2358
przez jagna
Jagna
Replied by jagna on topic O:wypadające włosy
Jeśli rzeczywiście włosy bardzo mocno wypadają to idź do lekarza i zrób badania. Nie ma powodu, żeby przed zimą włosy wypadały, zwłaszcza że powinny być po jesieni dobrze odżywione. A swoją drogą możesz spróbować brać przez jakiś czas wyciąg ze skrzypu z witaminami (Skrzypowita czy coś podobnego, w aptece ci doradzą), wzmacnia cebulki włosowe.
Jagna
- anka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
14 lata 1 miesiąc temu #2363
przez anka
Replied by anka on topic O:wypadające włosy
A może spróbujesz kuracji stosowanej ponoć przez Violettę Villas:
Składniki: 1 cebula, 1 cytryna, żółtko jajka, i mniej więcej w równych proporcjach oliwa z oliwek i nafta. Cebulę zmiksować, cytrynę wycisnąć i wszystko wymieszać na papkę, wmasować we włosy, przykryć foliowym czepkiem i ręcznikiem, pozostawić na 20 - 30 min. i zmyć. Stosować raz na tydzień.
Składniki: 1 cebula, 1 cytryna, żółtko jajka, i mniej więcej w równych proporcjach oliwa z oliwek i nafta. Cebulę zmiksować, cytrynę wycisnąć i wszystko wymieszać na papkę, wmasować we włosy, przykryć foliowym czepkiem i ręcznikiem, pozostawić na 20 - 30 min. i zmyć. Stosować raz na tydzień.
Za tę wiadomość podziękował(a): dixiebors
- karolina
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 18
14 lata 1 miesiąc temu #2369
przez karolina
Replied by karolina on topic O:wypadające włosy
A może przechodziłaś ostatnio jakieś stresy? Często stres jest przyczyną wypadania włosów. Albo jakaś choroba wyniszczająca, nie chorowałaś?
- justyna
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
14 lata 1 miesiąc temu #2374
przez justyna
Replied by justyna on topic O:wypadające włosy
Halina napisał:
Ja bym podcięła. Dobrze byłoby też przez jakiś czas masować skórę głowy np. odwarem ze skrzypu. Ale jeśli to wypadanie zaczęło się nagle miesiąc temu to musi tego być przyczyna i powinnaś zastanowić się co takiego mogło się stać jakieś 1-3 miesiące temu, co spowodowało masowe obumarcie cebulek.Od miesiąca strasznie wypadają mi włosy. Włosy mam dosyć długie. Czy muszę je skrócić, bo są słabe? ...
Za tę wiadomość podziękował(a): dixiebors
- Halina
- Autor
- Gość
-
14 lata 1 miesiąc temu #2381
przez Halina
Replied by Halina on topic O:wypadające włosy
Dziękuję za wszystkie rady, po kolei będę je sprawdzać. Nie choruję, a przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo, ale w październiku urodziłam dziecko. Czy wypadanie włosów może mieć jakiś związek z porodem?

- karolina
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 18
14 lata 1 miesiąc temu #2388
przez karolina
Replied by karolina on topic O:wypadające włosy
No i to wszystko wyjaśnia. Nie musisz więcej szukać i martwić się. Samo wkrótce przejdzie i włosy odrosną. Sama przez to przechodziłam. Jeśli masz długie włosy to radzę ci zafundować sobie krótką fryzurkę, bo długie, cienkie i może jeszcze rozdwajające się włosy smętnie wyglądają.
Moderatorzy: zielona, sabina