wypadające włosy
- Rozycka
- Wylogowany
- Junior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- raviola
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- Migdalena
- Wylogowany
- New Member
-

Znalazłam na razie olejek Sesa i Amla i całą masę zwykłych olei, które też podobno są dobre. Chyba się zaopatrzę w cały zestaw, bo na lato wypadające włosy to koszmar! Zimą przynajmniej czapką można zakryć

Polecacie jakieś sklepy? Szukałam na Allegro, ale tam ściema jakaś jest. Na razie znalazłam taki sklepik z naturalnymi kosmetykami - helfy.pl . korzystał kto?!
Właśnie patrze, że mieli niedawno promocje na Sese, kurde.
- dusia-czek
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
Chcesz olejować włosy bo to w modzie?! A co olej ma wspólnego z wypadaniem włosów? Olejowanie nie działa przecież na cebulki, bo oleju nie nakłada się na skórę tylko na same włosy, żeby nie były takie suche. A jeśli masz przetłuszczające się włosy to olej bez sensu. No ale skoro modne ....Migdalena napisał: A próbowałaś olejowania włosów? Właśnie szukam w sieci jakichś fajnych sposobów na wypadanie włosów i podobno teraz to jest w modzie. Nie mam pojęcia jak takie zabiegi olejkami wpłyną na moje przetłuszczające się włosy, ale chyba spróbuje.
- Migdalena
- Wylogowany
- New Member
-
dusia-czek napisał:
Chcesz olejować włosy bo to w modzie?! A co olej ma wspólnego z wypadaniem włosów? Olejowanie nie działa przecież na cebulki, bo oleju nie nakłada się na skórę tylko na same włosy, żeby nie były takie suche. A jeśli masz przetłuszczające się włosy to olej bez sensu. No ale skoro modne ....Migdalena napisał: A próbowałaś olejowania włosów? Właśnie szukam w sieci jakichś fajnych sposobów na wypadanie włosów i podobno teraz to jest w modzie. Nie mam pojęcia jak takie zabiegi olejkami wpłyną na moje przetłuszczające się włosy, ale chyba spróbuje.
Nie tylko modne, ale i skuteczne! Wiem, że w to trudno uwierzyć, ale tak jest

Polecam np. ten artykuł:
http://www.helfy.pl/wypadanie-wlosow/artykul/ratunek-dla-wypadajacych-wlosow
a jak wolisz nie-sklepowe źródła to polecam poczytać modowe blogi, np ten:
http://siempre-la-belleza.blogspot.com/2012/02/jak-poradziam-sobie-z-wypadaniem-wosow.html
Pozdrawiam!
- dusia-czek
-
- Wylogowany
- Premium Member
-

- Migdalena
- Wylogowany
- New Member
-
dusia-czek napisał: Dopiero co miałaś wątpliwości a teraz przeczytałaś wpis na jakimś blogu i już jesteś pewna? Eh ... chyba jesteś od dystrybutora tego oleju.
akurat poczytałam sporo blogów i wszędzie bardzo pozytywnie o olejowaniu piszą i na dowód zdjęcia dają.
p.s. Może one mają od producenta jakieś bonusy za pozytywne recenzje, kto wie