Pielęgnacja urody
Jak wybrać krem przeciwzmarszczkowy?
- Krokusik
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
9 lata 1 miesiąc temu #25336
przez Krokusik
Mi nie ściąga skóry, ale właśnie przynosi ulgę. Po wieczornej kąpieli nakładam sobie krem i nie wklepuję, tylko czekam aż się wchłonie. Nie wiem czy Tobie będzie odpowiadał, ale nie jest drogi, kosztuje coś około 5-6 zł więc warto spróbować
.
Replied by Krokusik on topic Jak wybrać krem przeciwzmarszczkowy?
jonca napisał:
Hmm ... jakoś nie kojarzę kremów Urody, ale zwrócę uwagę przy nastepnych zakupach. A ten nawilżający nie ściąga potem skóry? Ja mam delikatną i suchą skórę, ale po kremie wybitnie nawilżającym mam uczucie ściągania i muszę dodatkowo zastosować krem odżywczy.Krokusik napisał: Ja ostatnio przerzuciłam się na kremy polskie, są tańsze i mają mniej wynalazków w składzie. Teraz używam krem firmy Uroda silnie nawilżający dla delikatnej cery i dla mnie jest super
Mi nie ściąga skóry, ale właśnie przynosi ulgę. Po wieczornej kąpieli nakładam sobie krem i nie wklepuję, tylko czekam aż się wchłonie. Nie wiem czy Tobie będzie odpowiadał, ale nie jest drogi, kosztuje coś około 5-6 zł więc warto spróbować

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- jonca
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
9 lata 1 miesiąc temu #25337
przez jonca
Replied by jonca on topic Jak wybrać krem przeciwzmarszczkowy?
Oooo ... to napewno poszukam tego kremu. Dzięki Krokusiku za podpowiedź.

- katerina
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 1 miesiąc temu #25353
przez katerina
Replied by katerina on topic Jak wybrać krem przeciwzmarszczkowy?
Nie widziałam jeszcze kremu w takiej cenie.
A Uroda to ta stara firma kosmetyczna znana jeszcze w PRL?

- irkagor
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
9 lata 1 miesiąc temu #25355
przez irkagor
Replied by irkagor on topic Jak wybrać krem przeciwzmarszczkowy?
Nie wiedziałam, że ta firma jeszcze istnieje. I jej kremów też nie widziałam. Gdzie je kupujesz?
- Sonia
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 1 miesiąc temu #25363
przez Sonia
Replied by Sonia on topic Jak wybrać krem przeciwzmarszczkowy?
Ja też nie widziałam tego kremu. A Melisa to nazwa serii czy może to jest krem z melisą?
- emil_ka
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 1 miesiąc temu #25370
przez emil_ka
Replied by emil_ka on topic Jak wybrać krem przeciwzmarszczkowy?
A co sądzicie o kremach z kwasem hialouronowym? Mają sens? Bo chyba ten kwas nie wchłania się przez skórę tylko trzeba go spożywać do wewnątrz, jeśli już.

- Krokusik
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
9 lata 1 miesiąc temu #25400
przez Krokusik
Replied by Krokusik on topic Jak wybrać krem przeciwzmarszczkowy?
Dziewczyny
ten krem kupiłam w drogerii Natura
z tej serii jest też fajne mleczko i balsam do ciała 
a to jest skład kremu który przeklejam ze strony producenta:
http://www.urodapolska.eu
"Działanie: nawilża, pielęgnuje. Kwas hialuronowy przyczynia się do odbudowy uszkodzonego naskórka, tworzy na skórze warstwę ochronną zapobiegającą utracie wilgoci. Wygładza, ujędrnia i poprawia elastyczność skóry, nadając jej jedwabistą gładkość. Wyciąg z melisy regeneruje, łagodzi, uspokaja i odświeża. Przynosi ulgę zmęczonej skórze. Wyciąg z zielonej herbaty spowalnia efekt starzenia się skóry, pobudza jej mikrokrążenie, uelastycznia. Chroni przed wolnymi rodnikami. Prowitamina B5 działa leczniczo i łagodząco na podrażnioną skórę, wygładza i poprawia jej koloryt. Alantoina łagodzi, nawilża, wygładza i zmiękcza skórę."

a to jest skład kremu który przeklejam ze strony producenta:
http://www.urodapolska.eu
"Działanie: nawilża, pielęgnuje. Kwas hialuronowy przyczynia się do odbudowy uszkodzonego naskórka, tworzy na skórze warstwę ochronną zapobiegającą utracie wilgoci. Wygładza, ujędrnia i poprawia elastyczność skóry, nadając jej jedwabistą gładkość. Wyciąg z melisy regeneruje, łagodzi, uspokaja i odświeża. Przynosi ulgę zmęczonej skórze. Wyciąg z zielonej herbaty spowalnia efekt starzenia się skóry, pobudza jej mikrokrążenie, uelastycznia. Chroni przed wolnymi rodnikami. Prowitamina B5 działa leczniczo i łagodząco na podrażnioną skórę, wygładza i poprawia jej koloryt. Alantoina łagodzi, nawilża, wygładza i zmiękcza skórę."
Za tę wiadomość podziękował(a): jonca
Moderatorzy: zielona, sabina