Pielęgnacja urody
Siwizna
- jasmin
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 8
9 lata 3 miesiąc temu #24132
przez jasmin
" Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada a nikt nie wie, że mu brakuje."
> Benjamin Franklin
Replied by jasmin on topic Siwizna
Do tego jeszcze ostry makijaż i mini spódniczka... widziałam już takie. 
Kiedyś spotkałam starszą panią... myślę, że miała dobrze po 60-siątce ale figurkę niejedna młódka mogła pozazdrościć.
Ładna, nie rzucająca się w oczy fryzurka i ... ubrana w komplet z dżinsu.
Niejedna kobieta patrzyła na nią z podziwem i zazdrością .
Powiem tyle, że ta pani wyglądała super, nie krzykliwie a po prostu fajnie. Miała siwe włosy a być może troszkę rozjaśnione ale to wszystko było w normie.
Z wielką przyjemnością patrzyłam na tę kobietkę.

Kiedyś spotkałam starszą panią... myślę, że miała dobrze po 60-siątce ale figurkę niejedna młódka mogła pozazdrościć.
Ładna, nie rzucająca się w oczy fryzurka i ... ubrana w komplet z dżinsu.
Niejedna kobieta patrzyła na nią z podziwem i zazdrością .
Powiem tyle, że ta pani wyglądała super, nie krzykliwie a po prostu fajnie. Miała siwe włosy a być może troszkę rozjaśnione ale to wszystko było w normie.
Z wielką przyjemnością patrzyłam na tę kobietkę.
" Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada a nikt nie wie, że mu brakuje."
> Benjamin Franklin
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- blondynka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
9 lata 3 miesiąc temu #24141
przez blondynka
Replied by blondynka on topic Siwizna
Ja mam ciotkę, która jest przeciwieństwem takich krzykliwych dam. Ciągle ją namawiam a to na ciuch w żywszych kolorach a to na odmładzająca fryzurę, a ona ciągle "nie wypada" lub "w moim wieku?". Nie mówię, że ma farbować włosy, ale mogłaby chociaż nie upinać ich w ciasny koczek i nie nosić ciągle ciuchów w ciemnych kolorach, bo to źle wpływa na psychikę. Macie pomysł jak ją przekonać do odmiany?
- jasmin
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 3 miesiąc temu #24144
przez jasmin
> Benjamin Franklin
Blondynko, spróbuj cioci pokazać jakąś inną kobietę w podobnym wieku, która nie ubiera się tak staromodnie, może jak zobaczy to sama nabierze ochoty na zmianę image?
Rzeczywiście koczek i ciemne ubrania postarzają a wystarczyłoby trochę zmienić fryzurkę na bardziej lekką i ubrać się w jaśniejsze ale spokojne kolory.
Niestety, tak jak jest dużo kobiet "krzykliwych" tak samo jest dużo kobiet po prostu zaniedbanych pod tym względem a przecież kobietami jesteśmy do końca życia i zawsze powinnyśmy o siebie dbać.
Nieważne czy jest to kobieta pracująca zawodowo czy gospodyni domowa...
Rzeczywiście koczek i ciemne ubrania postarzają a wystarczyłoby trochę zmienić fryzurkę na bardziej lekką i ubrać się w jaśniejsze ale spokojne kolory.
Niestety, tak jak jest dużo kobiet "krzykliwych" tak samo jest dużo kobiet po prostu zaniedbanych pod tym względem a przecież kobietami jesteśmy do końca życia i zawsze powinnyśmy o siebie dbać.
Nieważne czy jest to kobieta pracująca zawodowo czy gospodyni domowa...
> Benjamin Franklin
- Tadeusz
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
9 lata 3 miesiąc temu #24145
przez Tadeusz
Nie wydawaj duszy swej smutkowi ani nie drecz siebie myslami.
(Madrosc Strycha)
Replied by Tadeusz on topic Siwizna
Nie da sie ukryc, na zadbana kobiete zupelnie inaczej mezczyzni patrza.
Sumujac dzien dzisiejszy Jasmin, wnioslas duzo roznorodnego i pozytywnego do forum. Potrafisz nie tylko rozweselic, ale i konkretne, rzeczowe sa Twoje wypowiedzi, oczywiscie jak i wielu innych tutaj babeczek.
Niech to bedzie takie cos ala witamy wsrod nas
Spijcie fajnie dziewczyny, pewnie do jutra?
Sumujac dzien dzisiejszy Jasmin, wnioslas duzo roznorodnego i pozytywnego do forum. Potrafisz nie tylko rozweselic, ale i konkretne, rzeczowe sa Twoje wypowiedzi, oczywiscie jak i wielu innych tutaj babeczek.
Niech to bedzie takie cos ala witamy wsrod nas

Spijcie fajnie dziewczyny, pewnie do jutra?
Nie wydawaj duszy swej smutkowi ani nie drecz siebie myslami.
(Madrosc Strycha)
- jasmin
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 3 miesiąc temu #24147
przez jasmin
> Benjamin Franklin
Myślę, że mnie i innym babeczkom bardzo miło czytać takie wpisy 
Dziękuję w imieniu wszystkich Pań

Dziękuję w imieniu wszystkich Pań

> Benjamin Franklin
- kamilka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9
9 lata 3 miesiąc temu #24148
przez kamilka
Replied by kamilka on topic Siwizna
Słuchaj blondynko, ja na twoim miejscu kupiłabym cioci jakąś fajną bluzkę czy sweterek w jaśniejszych kolorach ale pasujących do jej karnacji. Kolor oczywiście nie jaskrawy tylko stonowany ale zdecydowanie jaśniejszy od tego co nosi. I poproś, żeby założyła ten ciuszek np. na jakąś uroczystość rodzinną czy swoje urodziny i niech wszyscy komplementują jak ładnie wygląda. Te komplementy + widok swojego odbicia w lustrze swoje zrobią i następnym razem sama kupi coś jaśniejszego. Z fryzurą będzie trudniej, bo trzeba ją namówić na fryzjera. Ale są programy komputerowe do wizualizacji swojego wyglądu w różnych fryzurach więc może ktoś ma taki program i pomoże ci w tym. Wystarczy zdjęcie cioci z ulizanymi włoskami i można już zrobić wizualizację z różnymi fryzurami i pokazać cioci jak mogłaby wyglądać. Jak zobaczy efekt to z pewnością zdecyduje się na zmianę fryzury.
- blondynka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
9 lata 3 miesiąc temu #24165
przez blondynka
Replied by blondynka on topic Siwizna
Chyba tak zrobię. A na początek spróbuję wybrać się do cioci z moimi kolorowymi bluzkami a zwłaszcza szalikami. Kiedyś miałam na ich punkcie fioła i mam pokaźną kolekcję w różnych kolorach. I teraz spróbuję z ich pomocą dobrać najlepszy kolor dla cioci. Z fryzurą gorzej będzie ale może jak przekona się do żywszych kolorów to i na bardziej twarzową fryzurkę złapie się. Dzięki za podpowiedź, taka prosta a sama na nią nie wpadłam.

Moderatorzy: zielona, sabina