Jak poprawić koloryt skóry naturalnie?
- Kahita
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Zmiana stylu życia jaką wprowadziłaś (warzywa, owoce, woda ale i ruch na powietrzu) jest najlepsza dla cery, ale nie zmieni jej w oka mgnieniu, bo trzeba na to trochę czasu.
To długotrwały proces ale jeśli już przestawisz się na taki styl, to nie tylko skóra się poprawi.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- ewelina
-
Autor
- Wylogowany
- Junior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 0
hmm ... zastanawiam się jak te składniki typu masło shea, olejek jojoba, czy wit E działają na skórę jeśli podane są w pudrze.... Znajoma kosmetyczka poleciła mi wtedy Ziemię Egipską Bikor, czyli puder w kamieniu....

- cybernetyczna
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- ewelina
-
Autor
- Wylogowany
- Junior Member
-
- Marynika
- Wylogowany
- Junior Member
-
Też mam koleżankę, której cera jest po prostu idealna, zero wyprysków, przebarwień NIC. Podpytywałam czego stosuje, a Ona oczywiście, że niczego, ot taka jej uroda
Ahh pozazdrościłam jej i postanowiłam doprowadzić swoją cerę do "porządku". Zrezygnowałam z fluidy, zaczęłam jeść dużo owoców i warzyw, pić duże ilości wody i faktycznie trochę pomogło, ale ideału nie było. Bez podkładu wytrzymałam jakieś 4 tygodnie, a to i tak sukces
Wiedziałam, że nie wrócę do fluidu, bo to największe zło dla cery,a nie po to z niego rezygnowałam, żeby w chwili słabości wrócić
Znajoma kosmetyczka poleciła mi wtedy Ziemię Egipską Bikor, czyli puder w kamieniu. I muszę powiedzieć, że przy odświeżonej cerze efekty naprawdę fajne, bo nie zatyka porów, wygląda naturalnie i buźka jest lekko przybrązowiona, a nie zapchana tłustym fluidem. A dodatkowo ma naturalne składniki, więc taka BIOodnowa dla cery
fluid nie musi byc tlusty, skad ten pomysl?

Nie zgodze sie z twierdzeniem ze on pogarsza stan , ze jest najwieksyzm zlem - dlaczego tak twierdzisz??
Ziemia Egipska jest rzeczywiscie ok, sama uzywalam ale ona jest dlatych ktorzy chca wygladac na opalonych ito jeszcze bardzo opaonych

Uwielbialam te ziemie rowniez za zapach!

- Marynika
- Wylogowany
- Junior Member
-
Czyli stosujesz ten "wilgotny kamień" zamiast kremu? Coś mnie to nie przekonuje.
ewelina ziemia egipska to puder!
Przeciez wszystkie tu dziewczyny pisza ze to puder

Ubawilas mnie

- ewelina
-
Autor
- Wylogowany
- Junior Member
-
cybernetyczna napisała:
To bardzo proste - mało shea zmiękcza skórę, ma działanie kojące oraz przeciwzmarszczkowe, stanowi naturalną ochronę przeciwko promieniowaniu UVB, a np. witamina E ma działanie antyoksydacyjne, neutralizuje wolne rodniki, które odpowiedzialne są za starzenie się skóry
Dodatkowo, podając za wizaz'em - "Ziemia egipska Bikor jest kremem doprowadzonym do stanu wilgotnego kamienia. Zapewnia opalony zdrowy wygląd bez działania słońca." Oto cała filozofia Ziemi Egipskiej
i zgłupiałam. Nie mogłam zrozumieć jak masło shea, olejek jojoba, czy wit E działają na skórę jeśli podane są w pudrze. A cybernetyczna pisze, że to krem doprowadzony do stanu wilgotnego kamienia.

Rozumiem jednak teraz, że ta ziemia egipska to po prostu puder w kamieniu.