Naturalne kosmetyki
- atuiza
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Obecnie mam krem (nie napiszę firmy żeby nie było) gdzie olejek Arganowy i Aloes pochodzą z certyfikowanej organicznej uprawy. Krem jest bez parabenów, silikonów, barwników a całe opakowanie podlega recyklingowi.
Mogę powiedzieć że jestem choć troszkę ECO?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- ksenia
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- zuzaa
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Nie przemęczaj się! Jutro też jest dzień.
- Kahita
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Wiem, ale niektórzy chyba jednak przesadzają z ceną? Teraz czytałam np. o kosmetykach, które w składzie mają wyłącznie roślinne składniki a większość produktów ma konsystencję olejków - kosmetyki botani. I niestety większość z nas pewnie zrezygnuje ze względu na cenę.
- ksenia
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- Marynika
- Wylogowany
- Junior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Też bym chciała używać tylko takich ekologicznych produktów, tylko że ten krem musi być strasznie drogi.
Kupiłam kiedyś ziołowy środek ułatwiający zasypianie, na którym była deklaracja że wszystkie zioła pochodzą z ekologicznych upraw. Nie bardzo mi pomógł a kosztował ponad 2 razy tyle co nieekologiczne tego typu produkty innych firm.
A ktory krem masz na mysli ze jest taki drogi?

Tak jak jest Ziaja za 5zl i Dior za 400zl tak i w przypadku kosmetykow eco sa bardzo drogie i bardzo tanie... trzeba tylko poszujac

A ta srednia polka jest porownywlana... np jesli mam wydac ok 80zl na vivhy to wydam je na np. taki kosmetyk ( nie bijcie za link;)
http://www.wiecejnizeko.pl/pl/p/100Pure-Krem-Nawilzajacy-i-Antyoksydacyjny-z-Organicznym-Granatem-SPF2050mlFacial-MoisturizerOrganic-Pomegranate-Antioxidant-hydration-SPF-20/302
- Kahita
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 1