× Diety

kuracje pokrzywowe

  • marzena
  • Gość
  • Gość
11 lata 1 tydzień temu #14394 przez marzena
Replied by marzena on topic O:kuracje pokrzywowe
mrozony koperek jest super, nie zbryla sie i mozna zmrozonym posypywac potrawy i smakuje wtedy jak swiezy.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 4 miesiąc temu #28456 przez chuda
Replied by chuda on topic O:kuracje pokrzywowe

czarodziejka napisał: Trzeba zbierać jak najmłodsze pokrzywy ,które są mniej zwłókniałe to mniej zapycha sokowirówkę .
Dobrze jest zmobilizować się raz a dobrze i zrobić większą ilość soku a potem zamrozić go w pojemniczkach na lód .Potem wystarczy taką kostkę wyjąć , rozmrozić i w dowolny sposób skonsumować :)

Dobry pomysł. A czy taki rozmrożony sok ma takie same właściwości jak świeży? W tym roku po raz pierwszy pojawiła mi się na większą skalę pokrzywa i aż szkoda jej wyrywać i wyrzucać, skoro ma takie cudowne właściwości. Ale ileż można jeść pokrzywowy szpinak? Może spróbuję też miodu pokrzywowego, ale jak będzie świeży tegoroczny miód. Czy da się do niego wykorzystać taki mrożony sok?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 4 miesiąc temu #28478 przez nata
Replied by nata on topic kuracje pokrzywowe
O kurczę, nie pomyślałam, że tak można robić. Kiedyś miałam wielkiego aloesa, ktorego musiałam się pozbyć, a mogłam narobić soku i zamrozić w kostkach. Dobrze wiedzieć.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: barbkarolina
Zasilane przez Forum Kunena