Diety
skuteczne diety odchudzające
- renia77
-
Autor
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
13 lata 11 miesiąc temu #2996
przez renia77
skuteczne diety odchudzające was created by renia77
Chciałabym zrzucić parę kilogramów przed wiosną. Zaczynam ćwiczyć ale zastanawiam się też nad dietą. Czy któraś z Was przeprowadzała w życiu dietę odchudzającą i na ile była ona skuteczna?
Nie chcę brać żadnych cudownych tabletek, mam nie tak dużo do zrzucenia i myślę, że odpowiednia dieta by wystarczyła. Co możecie tak naprawdę polecić?
Nie chcę brać żadnych cudownych tabletek, mam nie tak dużo do zrzucenia i myślę, że odpowiednia dieta by wystarczyła. Co możecie tak naprawdę polecić?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- marzena
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 11 miesiąc temu #3002
przez marzena
Replied by marzena on topic O:skuteczne diety odchudzające
Wydaje mi się, że nie ma skutecznej diety cud bez efektu jojo. Ja przed laty próbowałam kilku diet ale to nie były diety na całe życie i po ich zakończeniu szybko odzyskiwałam stracone kilogramy. a może tylko ja nie miałam wystarczająco dużo samozaparcia. 
Teraz w miarę rozsądnie odżywiam się, dużo warzyw itp. Myślę, że potrzeba mi bardziej treningu niż diety i właśnie zabrałam się za codzienne ćwiczenia.
Tobie też radzę poćwiczyć zamiast szukać diety, do wiosny jeszcze trochę czasu jest i kilka kilosów możesz wypocić.

Teraz w miarę rozsądnie odżywiam się, dużo warzyw itp. Myślę, że potrzeba mi bardziej treningu niż diety i właśnie zabrałam się za codzienne ćwiczenia.

- renia77
-
Autor
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #3044
przez renia77
Replied by renia77 on topic O:skuteczne diety odchudzające
Za ćwiczenia też się biorę chociaż muszę przyznać, że nie robię tego zbyt regularnie.
Po prostu nie mam czasu, najłatwiej znalazłabym go wieczorem ale jak ćwiczę wieczorem to potem mam problemy z zaśnięciem.
Myślałam więc o diecie, która wspomoże moje gimnastyczne wysiłki, będzie w miarę zdrowa i nie da efektu jojo.

- kamilka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9
13 lata 11 miesiąc temu #3050
przez kamilka
Replied by kamilka on topic O:skuteczne diety odchudzające
renia77 napisał:
To przeczytaj posty Zuzanny w wątku "jak szybko schudnąć po ciąży", może Cię zainspirują. Ja tez nie ćwiczę regularnie ale wykorzystuję każdą chwilę na jakieś rozciąganie i napinanie mięśni, zaczynam jeszcze w łóżku od gimnastyki izometrycznej, potem w łazience itd ... nazbiera się tego w ciągu całego dnia i nie musze już mieć oddzielnej sesji gimnastycznej.Za ćwiczenia też się biorę chociaż muszę przyznać, że nie robię tego zbyt regularnie.
Po prostu nie mam czasu...

- renia77
-
Autor
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #3054
przez renia77
Replied by renia77 on topic O:skuteczne diety odchudzające
Rzeczywiście nikt nie może polecić skutecznej diety odchudzającej?
- karolina
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 18
13 lata 11 miesiąc temu #3098
przez karolina
Replied by karolina on topic O:skuteczne diety odchudzające
Bo tak naprawdę nie ma skutecznych i nieszkodliwych super diet odchudzających bez efektu jo-jo. Trzeba po prostu zdrowo się odżywiać, nie podjadać i ruszać się. Czasami nadwaga jest chorobliwa i wtedy trzeba leczyć przyczynę.
- dominika
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
13 lata 11 miesiąc temu #3141
przez dominika
Replied by dominika on topic O:skuteczne diety odchudzające
A może odchudzić się szybko na jakiejś diecie a po jej zakończeniu postępować zgodnie z tym co pisze Karolina? Kto tak próbował?
Moderatorzy: barb, karolina