Diety
Luteina na wzrok
- telistu
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
9 lata 2 miesiąc temu #24403
przez telistu
Basieńka pozdrawia
\"Są takie dni, kiedy i makijaż nie pomoże\"
Replied by telistu on topic Luteina na wzrok
Rozcieńczony woda przegotowaną , w oryginale jest woda z destylacji...tak ..sama byłam w szoku , jak to znalazłam w sieci , to jest kuracja cytryną ..i zastosowałam i stosuje , zatrzymała mi zaćmę na drugie oko ,.Piszę tylko i wyłącznie , to co sama stosuję by się ratować...
Basieńka pozdrawia
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- nata
-
Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
9 lata 2 miesiąc temu #24407
przez nata
Replied by nata on topic Luteina na wzrok
A jakie rozcieńczenie stosujesz? Moja mama czytała gdzieś, że cytryna może nawet cofnąć zaćmę a ja wyperswadowałam jej, że to niemożliwe. Ale może coś w tym jest, nie tyle cofnięcie ale chociaż zatrzymanie, a to też już coś jest. Mama wprawdzie mówiła nie o zakraplaniu cytryny do oka ale przyjmowaniu bardzo dużych dawek wit C doustnie, a wiadomo, że nadmiar jest od razu wypłukiwany więc bez sensu, tylko niszczy żołądek.
- telistu
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #24461
przez telistu
Basieńka pozdrawia
Rozcieńczam na oko , tego soku to jest na wyciśnięcie cytryny , mało i rozcieńczenia parę kropelek, tego nie da się długo trzymać a wkraplam po jednej kropelce , do oka ...sama ci mówię , że mi cofnęło , w drugim oku , [ jedno już mam zrobione ] ..a sama się przekonałam , bo jeżdżę raniutko samch. , więc ciemnawo jeszcze jest , efekt , od razu był widoczny ..uprzedzam , nigdzie nie pisze byście mnie naśladowali , tak jak nikt mnie nie namawiał do tego.. 
Twoja mam ma całkowitą rację , jeśli chodzi o cytryny
Ja to powinnam się wypowiedzieć tez w wątku o ..wątrobie , bo te kurację co zastosowałam , to tez dotyczy wątroby
A chodzi dokładnie o usuwanie toksyn z wątroby i wzmocnienie organizmu , dotyczy tez oczu
Kuracja polega na wypijaniu soku wyciśniętego z cytryny
5 cytryn , 10 cytryn 15 cytryn ...itp ..do 30 i z powrotem.
Ja zastosowałam ' 5 , 10 i 5 ..chodzi o to że wchodzisz w cytryny i schodzisz z nich
Potem z 5 razy , od czasu do czasu piłam 10 cytryn na raz , piłam przez słomkę ...
Teraz nie czuję potrzeby picia , ale cytryna jest u mnie od rana do wieczora w napojach , piję wodę z cytryną i miodem .
Wiesz , kupowałam tab.....efekt mierny , więc wolę naturalne .

Twoja mam ma całkowitą rację , jeśli chodzi o cytryny
Ja to powinnam się wypowiedzieć tez w wątku o ..wątrobie , bo te kurację co zastosowałam , to tez dotyczy wątroby
A chodzi dokładnie o usuwanie toksyn z wątroby i wzmocnienie organizmu , dotyczy tez oczu
Kuracja polega na wypijaniu soku wyciśniętego z cytryny
5 cytryn , 10 cytryn 15 cytryn ...itp ..do 30 i z powrotem.
Ja zastosowałam ' 5 , 10 i 5 ..chodzi o to że wchodzisz w cytryny i schodzisz z nich
Potem z 5 razy , od czasu do czasu piłam 10 cytryn na raz , piłam przez słomkę ...
Teraz nie czuję potrzeby picia , ale cytryna jest u mnie od rana do wieczora w napojach , piję wodę z cytryną i miodem .
Wiesz , kupowałam tab.....efekt mierny , więc wolę naturalne .
Basieńka pozdrawia
- nata
-
Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #24465
przez nata
A co do tej kuracji cytrynowej to 5, 10 ... 30 cytryn DZIENNIE?
Jeśli nie da się długo trzymać to wypłukujesz potem czy same łzy wypłukują?telistu napisał: Rozcieńczam na oko , tego soku to jest na wyciśnięcie cytryny , mało i rozcieńczenia parę kropelek, tego nie da się długo trzymać a wkraplam po jednej kropelce
A co do tej kuracji cytrynowej to 5, 10 ... 30 cytryn DZIENNIE?
- telistu
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #24521
przez telistu
Basieńka pozdrawia
Po kolei
Nie miałam na myśli ...oczu , dotyczyło pojemnika , w którym trzymam wyciśniętą rozcieńczoną cytrynę , ja mam maleńki pojemniczek i to miałam na myśli , że nie da się długo tego trzymać ..jak najbardziej świeży sok...
Wkraplam po kropelce , trzymam w górę głowę odchyloną ile się da ...szczypie
a potem wymywam twarz ..
Poszukam link ..jeśli chodzi o te kurację cytrynową
Aha ..w jakim wieku jest twoja mama ?
Przeczytaj komentarze
http://robsik.bloog.pl/id,2918666,title,Kuracja-cytrynowa-czyli-odwracanie-uwagi,index.html?ticaid=6dcba
Nie miałam na myśli ...oczu , dotyczyło pojemnika , w którym trzymam wyciśniętą rozcieńczoną cytrynę , ja mam maleńki pojemniczek i to miałam na myśli , że nie da się długo tego trzymać ..jak najbardziej świeży sok...
Wkraplam po kropelce , trzymam w górę głowę odchyloną ile się da ...szczypie

Poszukam link ..jeśli chodzi o te kurację cytrynową
Aha ..w jakim wieku jest twoja mama ?
Przeczytaj komentarze
http://robsik.bloog.pl/id,2918666,title,Kuracja-cytrynowa-czyli-odwracanie-uwagi,index.html?ticaid=6dcba
Basieńka pozdrawia
- nata
-
Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #24539
przez nata
Mama ma 63 lata. Czy to ma wpływ na taką kurację? Czytałam o tej kuracji cytrynowej Tombaka, ale mam pewne wątpliwości. Rozumiem, że może rozpuszczać kamienie, bo sama widzę jak skórka z cytryny czyści kamień na mojej umywalce.
Ale to jednak kwas i jak taki kwas działa na żołądek? Nawet nie mogę sobie wyobrazić wypicie soku z 30 cytryn w ciągu jednego dnia. Ale kuracja profilaktyczna brzmi już sensowniej.

- muriel
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
9 lata 2 miesiąc temu #24571
przez muriel
Replied by muriel on topic Luteina na wzrok
Cytryna jest bardzo kwaśna w smaku ale ma działanie mocno odkwaszające więc może nadmiar jednak nie zaszkodzi?
Moderatorzy: barb, karolina