jak szybko schudnąć po ciąży?
- blondynka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
- Otrzymane podziękowania: 4
A nie miałaś przypadkiem nadciśnienia w czasie ciąży? Bo mogło u ciebie dojść do zatrzymywania wody i w efekcie tak szybko puchłaś a po porodzie szybko odzyskałaś wagę, bo organizm pozbył się wody. U mnie proces dochodzenia do wagi sprzed ciąży trwał znacznie dłużej. No, ale najważniejsze, że szczęśliwie zakończył się.volare napisał: Tyle przytyłam w czasie ciąży, po prostu puchłam i w efekcie końcowym ważyłam 92 kg.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- lenka
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- volare
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 4
blondynka napisał:
A nie miałaś przypadkiem nadciśnienia w czasie ciąży? Bo mogło u ciebie dojść do zatrzymywania wody i w efekcie tak szybko puchłaś a po porodzie szybko odzyskałaś wagę, bo organizm pozbył się wody. U mnie proces dochodzenia do wagi sprzed ciąży trwał znacznie dłużej. No, ale najważniejsze, że szczęśliwie zakończył się.volare napisał: Tyle przytyłam w czasie ciąży, po prostu puchłam i w efekcie końcowym ważyłam 92 kg.
Miałam zatrucie ciążowe ale sadełka też mi przybyło bo na apetyt nie narzekałam

Na szczęście dość szybko spadło to ze mnie ale byłam w ruchu od początku, właściwie to prawiew sama wszystkim się zajmopwałam, mąż trochę pomagał ale wiesz...jak to chłop

- meg
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 16
Ja też w ciąży miałam duże nadciśnienie i musiałam odstawić całkowicie sól. I w efekcie bardzo schudłam, ale myślę że nie tylko z powodu utraty wody ale i tłuszczu, bo nie da się utrzymac wagi na samych owocach, jogurcie i omlecie na słodko. A praktycznie tylko to jadłam, bo nawet chleb musiałam odstawić, bo jest w nim sól.blondynka napisał: A nie miałaś przypadkiem nadciśnienia w czasie ciąży? Bo mogło u ciebie dojść do zatrzymywania wody i w efekcie tak szybko puchłaś a po porodzie szybko odzyskałaś wagę, bo organizm pozbył się wody. U mnie proces dochodzenia do wagi sprzed ciąży trwał znacznie dłużej. No, ale najważniejsze, że szczęśliwie zakończył się.

- omega
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- Asia2014
- Wylogowany
- New Member
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- lenka
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Asia2014 napisał: zdecydowanie to nie jest pora na odchudzanie jeśli karmisz jeszcze dziecko, ogranicz po konsultacji z lekarzem to co lekarz powie 9pewnie to będą słodycze
))
Wg mnie nie do konca tak. Nawet jak karmi się to można zacząć odchudzanie, ale zdrowe oczywiście, czyli więcej ruchu, z pewnością odstawienie słodyczy, tłustego mięsa itp.