Diety
nie mogę schudnąć
- renia77
-
Autor
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
11 lata 8 miesiąc temu #12974
przez renia77
nie mogę schudnąć was created by renia77
Trochę mnie za dużo tu i tam i przydałoby się stracić 3-4 kg, ale nie udaje mi się.
Próbowałam już kilku diet i stwierdzam, że to bez sensu, bo zawsze jest jojo. Teraz nie jestem na konkretnej diecie ale uważam co jem, odstawiłam praktycznie cukier,ograniczyłam tłuszcz, ale waga stoi w miejscu jakby się zepsuła.
No i ćwiczę oczywiście. Wydaje mi się, że mój metabolizm zaciął się i za mało spalam.
Macie tak samo?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- zuzaa
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 8
11 lata 8 miesiąc temu #12983
przez zuzaa
Nie przemęczaj się! Jutro też jest dzień.
Replied by zuzaa on topic O:nie mogę schudnąć
Za wolno spalasz albo za dużo jesz. Spróbuj przez kilka dni notować KAŻDY kęs i potem policz ile to było kalorii. Założę się, że zdziwisz się.

Nie przemęczaj się! Jutro też jest dzień.
- renia77
-
Autor
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
11 lata 8 miesiąc temu #12993
przez renia77
Replied by renia77 on topic O:nie mogę schudnąć
Myślę, że to pierwsze, bo jem naprawdę mało. Ale spróbuję zapisywać wszystko dla upewnienia się. Tylko jak doliczyć się tych kalorii, na większości produktów nie podają ich.

- Teresa Stachurska
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #12995
przez Teresa Stachurska
Replied by Teresa Stachurska on topic O:nie mogę schudnąć
Jeśli skutecznie, bez efektu jo-jo i strat psychofizycznych to - http://www.stachurska.eu/?p=2858
- renia77
-
Autor
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
11 lata 7 miesiąc temu #13028
przez renia77
Replied by renia77 on topic O:nie mogę schudnąć
Obawiam się Tereso, że ta dieta tłuszczowa nie dla mnie, mnie po prostu robi się niedobrze od tłuszczu.
Chyba zabiorę się za intensywniejsze ćwiczenia, bo jak tak przyglądam się swojej sylwetce w lustrze to widzę, że jestem okropna grucha, za szeroka talia, pupa i brzuch a reszta jest OK.

- Teresa Stachurska
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 7 miesiąc temu #13029
przez Teresa Stachurska
Replied by Teresa Stachurska on topic O:nie mogę schudnąć
Łatwo sprawdzić: od tłuszczu się nie tyje. Tyje się od nadmiaru węglowodanów i od/lub nadmiaru białka. Jednak ani białka, ani węglowodanów nie można odstawić zupełnie gdyż poważne kłopoty są nieuniknione. Istotne, że na wysokotłuszczowej diecie nie ma jo-jo.
Proponuję zrobić jajecznicę z jednego jajka i 3 żółtek (trzy żółtka objętościowo to tyle co jedno jajko) na maśle plus duży pomidor, na drugi posiłek zjeść 100 g twarogu tłustego ze 100 g mascarpone, albo śmietany 36 % z 10 dag pokrojonych truskawek, na trzeci kubeczek greckiego jogurtu i jutro sprawdzić ile przybyło. Można dla próby i cały tydzień tak jadać.
Proponuję zrobić jajecznicę z jednego jajka i 3 żółtek (trzy żółtka objętościowo to tyle co jedno jajko) na maśle plus duży pomidor, na drugi posiłek zjeść 100 g twarogu tłustego ze 100 g mascarpone, albo śmietany 36 % z 10 dag pokrojonych truskawek, na trzeci kubeczek greckiego jogurtu i jutro sprawdzić ile przybyło. Można dla próby i cały tydzień tak jadać.
- Kahita
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
11 lata 7 miesiąc temu #13044
przez Kahita
Replied by Kahita on topic O:nie mogę schudnąć
No to u mnie to chyba nadal za dużo węglowodanów. A ta dieta tłuszczowa to dla każdego?
Moderatorzy: barb, karolina