Choroby i niedyspozycje
Bolesna stopa
- anka
-
Autor
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
7 lata 8 miesiąc temu #34622
przez anka
Replied by anka on topic Bolesna stopa
Hmm, może i tak, ale nigdzie nic nie piszą o bąblach na poduszkach palców.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- halina
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 12
7 lata 8 miesiąc temu #34623
przez halina
Replied by halina on topic Bolesna stopa
Anka, może te bąble to coś niezależnego, np słaby przepływ limfy? A bolą cię?
- anka
-
Autor
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
7 lata 8 miesiąc temu #34631
przez anka
Nie, nie bolą. I ostatnio jakby coraz mniejsze, powiem nawet zdecydowanie mniejsze. Może rzeczywiście to coś niezależnego.

- danuśka24
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
7 lata 8 miesiąc temu #34778
przez danuśka24
Replied by danuśka24 on topic Bolesna stopa
Jestem nianią i dużo chodzę z dzieckiem po 8 godz dziennie, rok temu nie miałam tego problemu ale teraz zaczęły mnie boleć stopy po 5 godz chodzenia dodam że nie lubię usiąść i siedzieć na ławce, zaczęłam moczyć nogi w naparze z szałwii, która łagodzi ból stóp , moczę też stopy w olejku z mięty pieprzowej wlewam kilka kropel do miski z gorącą wodą,
Napięcia, opuchnięcia i zmęczenie stóp można złagodzić przykładając do stóp torbę z kostkami lodu. - A przed zaśnięciem podłóż pod stopy poduszkę tak, żeby materac był lekko uniesiony. Pomaga to złagodzić ból po całym dniu na nogach. mi wystarcza moczenie stóp, koleżanka przykłada woreczek z lodem.
Napięcia, opuchnięcia i zmęczenie stóp można złagodzić przykładając do stóp torbę z kostkami lodu. - A przed zaśnięciem podłóż pod stopy poduszkę tak, żeby materac był lekko uniesiony. Pomaga to złagodzić ból po całym dniu na nogach. mi wystarcza moczenie stóp, koleżanka przykłada woreczek z lodem.
- telinka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
7 lata 8 miesiąc temu #34818
przez telinka
A wkładki jakie masz? Takie robione na miarę czy seryjne ze sklepu? Stwierdziłam, że też powinnam nosić wkładki i kupiłam 2 pary w różnych sklepach i okazało się że one bardzo różnią się, przede wszystkim wielkością i lokalizacją poduszki na śródstopie. I teraz nie wiem, która jest prawidłowa.
Replied by telinka on topic Bolesna stopa
anka napisał: Płaskostopie owszem mam ale noszę na to wkładki. A ten ból nie dotyczy śródstopia tylko bardziej 3go palca. No i te bąble na poduszkach, chyba jednak nie od płaskostopia.
A wkładki jakie masz? Takie robione na miarę czy seryjne ze sklepu? Stwierdziłam, że też powinnam nosić wkładki i kupiłam 2 pary w różnych sklepach i okazało się że one bardzo różnią się, przede wszystkim wielkością i lokalizacją poduszki na śródstopie. I teraz nie wiem, która jest prawidłowa.

- anka
-
Autor
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
7 lata 8 miesiąc temu #34823
przez anka
Telinko, pierwsze wkładki miałam robione na miarę i na początku nie czułam się w nich komfortowo, miałam wrażenie, że mnie gniotą. Ale to szybko minęło i stopy przyzwyczaiły się do nich. I ból minął jak ręką odjął więc warto było. Potem kupowałam już gotowe ze sklepu, szukając takich najbardziej zbliżonych do tych pierwszych.
- telinka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
7 lata 8 miesiąc temu #34824
przez telinka
Replied by telinka on topic Bolesna stopa
Dzięki Aniu. A z tych sklepowych to jakie polecasz?
Moderatorzy: barb, karolina