zwyrodnienie kręgosłupa
- blondie
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Dokładnie. I dlatego warto nawet wyłożyć kasę na to badanie, by mieć je szybko. Zdrowie najważniejsze.Rex Medica napisał: Z racji tego, że uszkodzenia kręgosłupa, w pierwszej fazie choroby, są niewidoczne na zdjęcia RTG, należy wykonać badanie rezonansem magnetycznym. Za pomocą tego urządzenia można szybko zdiagnozować zwyrodnienie i rozpocząć rehabilitację. Dzięki temu zwiększy się szansa na uniknięcie zażywania leków czy nawet chirurgicznego skalpela.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- kalorina
- Wylogowany
- Zablokowany
-
- Otrzymane podziękowania: 2
pauladra napisał: Rezonans magnetyczny można zrobić prywatnie, koszt ok. 6 stów.
Właśnie też powinnam sobie zafundować taki rezonans. Tylko jest on dosyć drogi. Lekarz nie może napisać skierowania na takie coś? Jak to wygląda z tej strony

- sylwia
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- emilka
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- jamaja
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 5
A jakie rozwiązanie znaleźli? I wyleczyli cię kompletnie?Kurkowa napisał: Mi dokuczał kręgosłup gdy warzyłam 10kg więcej. Niestety problem wrócił ponieważ mam siedzącą pracę, w której często siedzę po godzinach. Dla mnie wybawieniem okazała się klinika OrthoLine. To jeden z najlepszych ośrodków ortopedycznych w Polsce. Namówiła mnie na nią mama, u której spędzałam urlop macierzyński. Fajne było to, że nie namawiali mnie na operację tylko szukali innego rozwiązania.
A co do operacji, przechodził ktoś operację kręgosłupa szyjnego? Podobno jest masa zabiegów operacyjnych prostszych niż wymiana dysku. Tylko czy coś dają?
- dusia-czek
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- jamaja
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 5