× Choroby i niedyspozycje

Helicobacter pylori

Więcej
6 lata 11 miesiąc temu #19320 przez blondynka
Replied by blondynka on topic Helicobacter pylori
To może jeszcze dołączyć czosnek i cebulę? Tez bakteriobójcze.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
6 lata 11 miesiąc temu #19325 przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic Helicobacter pylori
A czy ten czosnek i cebulę trzeba wcinać na surowo? Czosnek używam jako przyprawy a cebulę raczej duszoną czy gotowaną, moze taka nie ma już biobójczej mocy?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
6 lata 11 miesiąc temu #19343 przez blondynka
Replied by blondynka on topic Helicobacter pylori
Lepiej byłoby na surowo, ale gotowane tez mają jakieś właściwości bakteriobójcze, choć nie takie jak surowe.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
6 lata 11 miesiąc temu #19348 przez kamilka
Replied by kamilka on topic Helicobacter pylori
No i jeszcze wszelkiego rodzaju kapustne, a zwłaszcza brokuły. Ale powinny być spożywane na surowo.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
6 lata 11 miesiąc temu #19394 przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic Helicobacter pylori
No to teraz codziennie będę jeść surówkę z kapusty, bo lubię. Brokuł na surowo średnio by mi szedł. A co z kapustą kiszoną?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
6 lata 11 miesiąc temu #19449 przez kamilka
Replied by kamilka on topic Helicobacter pylori
Kapusta kiszona ma chyba jeszcze większe właściwości bakteriobójcze, więc jak najbardziej się sprawdzi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
6 lata 10 miesiąc temu #19672 przez Kahita
Replied by Kahita on topic Helicobacter pylori
uwielbiam kapustę kiszoną!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: barbkarolina
Zasilane przez Forum Kunena