× Choroby i niedyspozycje

Helicobacter pylori

Więcej
8 lata 3 miesiąc temu #19320 przez blondynka
Replied by blondynka on topic O:Helicobacter pylori
To może jeszcze dołączyć czosnek i cebulę? Tez bakteriobójcze.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 3 miesiąc temu #19325 przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic O:Helicobacter pylori
A czy ten czosnek i cebulę trzeba wcinać na surowo? Czosnek używam jako przyprawy a cebulę raczej duszoną czy gotowaną, moze taka nie ma już biobójczej mocy?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 3 miesiąc temu #19343 przez blondynka
Replied by blondynka on topic O:Helicobacter pylori
Lepiej byłoby na surowo, ale gotowane tez mają jakieś właściwości bakteriobójcze, choć nie takie jak surowe.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 3 miesiąc temu #19348 przez kamilka
Replied by kamilka on topic O:Helicobacter pylori
No i jeszcze wszelkiego rodzaju kapustne, a zwłaszcza brokuły. Ale powinny być spożywane na surowo.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 3 miesiąc temu #19394 przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic O:Helicobacter pylori
No to teraz codziennie będę jeść surówkę z kapusty, bo lubię. Brokuł na surowo średnio by mi szedł. A co z kapustą kiszoną?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 3 miesiąc temu #19449 przez kamilka
Replied by kamilka on topic O:Helicobacter pylori
Kapusta kiszona ma chyba jeszcze większe właściwości bakteriobójcze, więc jak najbardziej się sprawdzi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 2 miesiąc temu #19672 przez Kahita
Replied by Kahita on topic O:Helicobacter pylori
uwielbiam kapustę kiszoną!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: barbkarolina
Zasilane przez Forum Kunena