Choroby i niedyspozycje
egzema
- peninsula
- Autor
- Gość
-
10 lata 11 miesiąc temu #13164
przez peninsula
Replied by peninsula on topic O:egzema
Kupując aloes w kwiaciarni kupujesz kota w worku, bo nie wiedzą jak stara jest roślina.
A przynajmniej tak było, gdy ja kupowałam. Roślina ma ca 17 cm wysokości, więc dedukuję że rok już ma, może ok. 2 lat ale nie więcej. Na razie smaruję wit E i jest zdecydowanie poprawa, może spróbuję rozgniecioną truskawką na zmianę, ale jakoś nie mam do niej przekonania.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- czarodziejka
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
10 lata 11 miesiąc temu #13165
przez czarodziejka
Replied by czarodziejka on topic O:egzema
Wyczytałam coś takiego :
Olej lniany może pomóc również osobom cierpiącym z powodu różnego rodzaju zapaleń skóry. Jest często stosowany jako suplement w przypadku osób mających problemy z trądzikiem czy egzemą. Pomaga w łagodzeniu oparzeń słonecznych. Olej lniany powoduje, że skóra robi się gładka; odżywia skórę oraz pomaga w jej regeneracji. Jest wskazany również w przypadku wypadania włosów.
Olej lniany może pomóc również osobom cierpiącym z powodu różnego rodzaju zapaleń skóry. Jest często stosowany jako suplement w przypadku osób mających problemy z trądzikiem czy egzemą. Pomaga w łagodzeniu oparzeń słonecznych. Olej lniany powoduje, że skóra robi się gładka; odżywia skórę oraz pomaga w jej regeneracji. Jest wskazany również w przypadku wypadania włosów.
- kamilka
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9
10 lata 11 miesiąc temu #13175
przez kamilka
Replied by kamilka on topic O:egzema
A to ciekawe. A nie wiesz czy na egzemę trzeba używać go wewnętrznie czy trzeba smarować chore miejsce? W ogóle olej lniany to dobra rzecz na wiele dolegliwości. Tylko że powinien być świeży, a z tym różnie bywa.
- Rosemary
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
10 lata 10 miesiąc temu #13345
przez Rosemary
Replied by Rosemary on topic O:egzema
W dobrych sklepach ze zdrową żywnością bywa w miarę świeży i trzymany w chłodzie.
- Dora
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
10 lata 10 miesiąc temu #13556
przez Dora
Replied by Dora on topic O:egzema
Ja słyszałam, że olej arganowy jest bardzo skuteczny przy wszelkiego rodzaju egzemach. Trudno go dostać, ale może warto poszukać w necie.
- dusia-czek
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
10 lata 10 miesiąc temu #13572
przez dusia-czek
Replied by dusia-czek on topic O:egzema
Nie aż tak trudno, ma go w swojej ofercie wiele sklepów internetowych. Tylko zastanawiam się czy nie jest przereklamowany, bo w opisie na jednej stronie czytam, ze leczy praktycznie wszystko.
A wiecie jak to jest z czymś co służy niby do wszystkiego...

- Aleksandra
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
10 lata 10 miesiąc temu #13595
przez Aleksandra
Replied by Aleksandra on topic O:egzema
A słyszałyście, że egzemę można mieć też na tle psychicznym tj. np. ze stresu? Ja kiedyś miałam trudny okres w swoim życiu i wtedy miałam takie wypryski typu egzema między palcami.

Moderatorzy: barb, karolina